Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES CHALLENGE

Jaarlijks zal er door de Dutch Blues Foundation een Dutch Blues Challenge (DBC) in Nederland worden georganiseerd, waarbij bands, duo's en solo-artiesten de uitdaging aangaan om binnen 20 minuten te laten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium thuis horen. De acts worden beoordeeld door een onafhankelijke jury en deze selecteert één band en één solo/duo die namens Nederland mee mogen doen aan de International Blues Challenge (IBC) in Memphis (USA). De band mag ook mee doen aan de European Blues Challenge.

In 2019 wordt de European Blues Challenge gehouden in Portugal, in 2020 in het Zaantheater te Zaandam, Nederland.

Gelet zal worden op muzikale vaardigheden, uitstraling, uitspraak en niet in de minste plaats bluesinhoud. De jury beoordeelt hen op basis van vastgestelde criteria en bestaat uit experts uit de media, platenindustrie en de Nederlandse blues-scene.
 

Regionale voorrondes

Bij voldoende aanmeldingen worden er voorrondes gehouden.

De finale

De finale van de Dutch Blues Challenge 2019 vindt plaats op zondag 6 oktober 2019 in Hotel de Rustende Jager te Nieuw-Vennep.
 

Aanmelden voor 2019

Vanaf 7 oktober t/m 31 december 2018 kunnen bluesacts zich aanmelden voor de Dutch Blues Challenge 2019. Bekijk de procedure.
 

Geschiedenis

In 2011 mocht de Dutch Blues Foundation, King Mo en Ralph de Jongh mee laten doen aan de IBC en King Mo aan de EBC zonder dat er een Dutch Blues Challenge was gehouden. Dit was door te kort dag niet realiseerbaar.

2018: The Dynamite Blues Band
2017: The Ragtime Rumours en Mr. Boogie Woogie
2016: Detonics en Robbert Fossen & Dave Warmerdam
2015: Phil Bee's Freedom en Big Bo
2014: Leif de Leeuw Band en Ralph de Jongh
2013: John F. Klaver Band en Herbie and the Guitarguy
2012: Sugarboy and the Sinners en Robbert Fossen & Peter Struik
2011: John F. Klaver Band en The Mudbirds