FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES CHALLENGE

Jaarlijks zal er door de Dutch Blues Foundation een Dutch Blues Challenge (DBC) in Nederland worden georganiseerd, waarbij bands, duo's en solo-artiesten de uitdaging aangaan om binnen 20 minuten te laten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium thuis horen. De acts worden beoordeeld door een onafhankelijke jury en deze selecteert één band en één solo/duo die namens Nederland mee mogen doen aan de International Blues Challenge (IBC) in Memphis (USA).
De band mag ook mee doen aan de European Blues Challenge.

In 2019 wordt de European Blues Challenge gehouden op de Azoren, Portugal en in 2020 in het Zaantheaer te Zaandam, Nederland.

Gelet zal worden op muzikale vaardigheden, uitstraling, uitspraak en niet in de minste plaats bluesinhoud. De jury beoordeelt hen op basis van vastgestelde criteria en bestaat uit experts uit de media, platenindustrie en de Nederlandse blues-scene.
 

Regionale voorrondes

In 2018 worden er geen voorrondes gehouden.

Finale

De finale van de Dutch Blues Challenge wordt gehouden op zondag 7 oktober 2018 in Hotel de Rustende Jager te Nieuw-Vennep. 
Kaarten zijn vanaf nu te verkrijgen via deze link
 

Aanmelden voor 2019

Vanaf 7 oktober 2018, na de finale, kunnen bluesacts zich aanmelden voor de Dutch Blues Challenge 2019 via deze link.
Bekijk hier de gehele procedure.

 

Geschiedenis

In 2011 mocht de Dutch Blues Foundation, King Mo en Ralph de Jongh mee laten doen aan de IBC en King Mo aan de EBC zonder dat er een Dutch Blues Challenge was gehouden. Dit was door te kort dag niet realiseerbaar.
 
2012: John F. Klaver Band en The Mudbirds
2013: Sugarboy and the Sinners en Robbert Fossen & Peter Struik
2014: John F. Klaver Band en Herbie and the Guitarguy
2015: Leif de Leeuw Band en Ralph de Jongh
2016: Phil Bee's Freedom en Big Bo
2017: Detonics en Robbert Fossen & Dave Warmerdam
2018: Ragtime Rumours en Mr. Boogie Woogie