Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

5E EDITIE EUROPEAN BLUES CHALLENGE
Geplaatst op donderdag 26 juni 2014

De European Blues Union kiest Brussel als gast stad voor de organisatie van de 5th European Blues Challenge op 13 & 14 maart 2015 in de AB te Brussel, met op 12 maart bovendien een speciale Opening Night voorbehouden aan enkele Belgische top Blues/Roots bands.
 
 
Dutch Blues Foundation
Op de openingsavond 12 maart zal België haar beste blues & rootsmuziek in de vitrine plaatsen. De dolle driedaagse start in Ancienne Belgique met het openingsconcert van de Belgische acts van de vorige EBC edities: Lightnin’ Guy presenteert er Hideaway, Howlin’ Bill (winnaar van de 1ste EBC in Berlijn) en Fred and the Healers, die er tegelijkertijd hun 20ste verjaardag zullen vieren.
 
EBU
De European Blues Union organiseerde tot nu toe succesvolle edities van de European Blues Challenge in Berlijn (2011 en 2012) en in Toulouse (2013), gevolgd door Riga, Culturele Hoofdstad in  2014. Gedurende het EBC-weekend dingen een twintigtal bands en/of soloartiesten, die ieder hun eigen land vertegenwoordigen, naar de titel van beste Europese blues act.  De winnaar krijgt een aantal concerten tijdens de meest toonaangevende blues festivals in Europa aangeboden.
 
Belgen
Wie deelneemt voor Belgie wordt tijdens de super finale van de Belgian Blues Challenge eind september in Luik beslist. Deze finale wordt uitgezonden door Classic 21 en ondersteund door Radio 1. De winnaar zal het in maart in de AB tegen blues-artiesten uit 19 andere landen opnemen. Hopelijk scoort hij even sterk als Fred and the Healers, Hideaway, Lightnin’ Guy en Howlin’ Bill (winnaar van de 1ste EBC in Berlijn) 

Bekijk het nieuwsoverzicht