Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES AWARD VOCALIST(E) 2016 GAAT NAAR AJ PLUG
Geplaatst op maandag 13 februari 2017

Na voorgedragen te zijn door de Awardcommissie van de Dutch Blues Foundation hebben de stemmers in het land AJ Plug gekozen tot Dutch Blues Vocaliste 2016.

Dutch Blues Foundation
Foto: Paul Scholman

Al jong bleek AJ Plug over indrukwekkende stembanden te beschikken. Dertig jaar geleden kwam ze in contact met haar huidige partner Klaas Kuijt en is dit tweetal sindsdien, ook op muzikaal gebied, onafscheidelijk. Na veel omzwervingen in het buitenland kwam het tweetal weer terug in Nederland en daar kwam AJ & the Wildgrooves tot stand. In 2004 kwam hun debuut cd uit en in 2016 het album 'Chew Chew Chew’. Na twee keer in de finale van de Dutch Blues Challenge gestaan te hebben was de Awardcommissie zeer onder de indruk van de ontwikkeling, die ze de laatste jaren heeft doorgemaakt. AJ Plug is een complete zangeres geworden met een volwassen bluesgeluid, die niet meer weg te denken is uit de Nederlandse blues scene.

Informatie over de uitreiking van de Award volgt zo spoedig mogelijk.

De Dutch Blues Awards worden jaarlijks door de Dutch Blues Foundation uitgereikt aan personen of organisaties die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues. Er worden Awards uitgereikt in de categorieën Dutch Blues Band, Dutch Blues Artist, Dutch Blues CD, Dutch Hall of Fame en Keeping the Blues Alive. De Dutch Blues Foundation zet zich sinds 2009 in voor de promotie van bluesmuziek en bluesmusici. De stichting wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorgdragen voor erkenning van bluesmusici en bijdragen aan de bekendheid van de blues in Nederland.

Meer informatie: Klik hier voor de bluesgrafie

Bekijk het nieuwsoverzicht