Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

BARN & BELLE BIJ IBC 2023
Geplaatst op dinsdag 24 januari 2023

Dinsdag 24 januari 2023 startte in Memphis de 38e editie van de International Blues Challenge met een Internationale Showcase. Woensdag en donderdag de kwartfinales, vrijdag de halve finale en zaterdag de finale in het prachtige Orpheum Theater.
Dutch Blues Foundation

Namens Nederland deden Barn & Belle (Lea Lomans en Jesse Deledda) mee, het winnende duo van de Dutch Blues Challenge 2022. Zie het videoverslag van De Bluesradio.
Dutch Blues Foundation
De De IBC is de afgelopen jaren uitgegroeid van eenvoudig en kleinschalig bluesfestival tot het meest prestigieuze bluesevenement van de wereld. In 2004 nog zo’n 70 bluesacts en nu ruim 200 acts uit de Verenigde Staten en veel andere landen, waaronder Nederland. Tijdens het 5-daagse festival helpen honderden vrijwilligers mee om alles gladjes te laten verlopen. Vijf dagen blues in 22 bars en theaters in en rond Bealestreet in het historische hart van Memphis. Een enorm evenement in Memphis dat wordt gerund door The Blues Foundation in samenwerking met bluessociëteiten uit de hele wereld. Het festival wordt dagelijks bezocht door duizenden bluesliefhebbers. Ook festivalorganisatoren, agents, bookers en platenmaatschappijen zijn in ruime mate te vinden. Allemaal op zoek naar nieuwe trends in de bluesscene en de nieuwe BB-King. 
Dutch Blues Foundation

Na een reis van zo'n 24 uur arriveerden ze 's maandags veilig en wel in Memphis. Mooi op tijd dus en ruimte voor wat sightseeing. Dinsdagavond een showcase, waar ze alvast warm konden spelen voordat dé IBC officieel los zou gaan. In de kwartfinales op de woens- en donderdagavond waren ze ingedeeld in de Blues Hall, de oudste Juke Joint van Memphis. Ze troffen daar beide avonden een uitermate fijn publiek. Hun shows sloegen aan, vooral als ze eindigden met hun akoestische 'Dancing Shoes' tussen het publiek. 
Dutch Blues Foundation

Ook de jury in de Blues Hall waardeerde hun shows met mooie waarderingen en ze konden dóór naar de halve finale op vrijdag, opnieuw in de Blues Hall. Hun eerdere optredens daar hadden inmiddels de harten van menig bezoeker veroverd en zowaar ontstond er een trouwe fanclub. De concurrentie was echter dusdanig, dat ze uiteindelijk niet door gingen naar de finale. Heel jammer natuurlijk, maar het deed niets af aan hun enthousiasme. 
Dutch Blues Foundation

Lea & Jesse op hun Facebookpagina: 'International Blues Challenge Semi finalist' is geen slechte titel voor twee mensen die een mix van Roots, Blues & Americana muziek spelen en zich pas 4 maanden geleden hebben ingeschreven voor de Dutch Blues Challenge. Gewoon om hopelijk een breder publiek in eigen land te bereiken, zonder de intentie zelfs maar te winnen. We blikken terug op 4 geweldige optredens en we willen vooral de mensen bedanken die 2, 3 of zelfs 4 van onze shows kwamen zien. Jullie zijn de echte MVP's. En het gekke was: we zagen die menigte groeien bij elk optreden. Deze hele ervaring was absoluut ontstellend mooi. Ondanks dat we de finale niet hebben bereikt voelen we dat we even één waren met Beale street.
Dutch Blues Foundation


Dutch Blues Foundation

De finale op zaterdagavond werd uiteindelijk gewonnen door de Amerikaanse band Matthias Lattin en de Australische solomuzikant Frank Sultana. 
Dutch Blues Foundation


Dutch Blues Foundation

Winnaar bands: Matthias Latin uit Houston. 
Dutch Blues Foundation


Dutch Blues Foundation

Winnaar solo/duo: Frank Sultana uit Sydney. 

Bekijk het nieuwsoverzicht