Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

BERT LEK KONINKLIJK ONDERSCHEIDEN
Geplaatst op maandag 29 april 2013

Dutch Blues Foundation
Eén van degenen op wie de regen neerdaalde is Bert Lek.
Hem viel deze eer te beurt vanwege ondermeer zijn langjarige inspanningen ter promotie van de bluesmuziek in Nederland.
Volgens hen die dat kunnen weten is hij de tweede die vanwege dit feit is  onderscheiden, slechts naamgenoot Bert Vossen ging hem voor, vanwege Moulin Blues uiteraard. In de welgemeende woorden die  burgemeester Miranda de Vries van de gemeente Geldermalsen namens de koningin uitsprak werd vooral Berts veelzijdigheid als missionaris van de blues genoemd.

Behalve als organisator van 22 afleveringen van An Evening with the Blues, is hij ook gekend als fotograaf, verslaggever, promotor, radiomaker en netwerker.
Zijn hart lag en ligt bij de bluesmuzikanten, vaak kleine zelfstandigen en zelden veelverdieners, die hij een plek op het podium gunt en zich daarvoor belangeloos inspant.
De waardering voor zijn inspanningen vormt voor hem geen aanleiding om op zijn onderscheiding te gaan rusten, integendeel, Bert gaat onvermoeibaar door.
Het eerstvolgende door hem en zijn stichting georganiseerd optreden is dat van Philippe Ménard op 2 mei in het Lingehuis te Geldermalsen. Wellicht een mooie gelegenheid voor bluesliefhebbers om Bert te feliciteren met zijn onderscheiding.

(foto: Rien Wisse)

Bekijk het nieuwsoverzicht