Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

BEST DUTCH BLUES CD AWARD 2021 VOOR KILLER KING VAN AJ PLUG
Geplaatst op zondag 6 maart 2022

Dutch Blues Foundation


Jaarlijks reikt de Dutch Blues Foundation (DBF) een Award uit voor de Best Dutch Blues CD. Zestien Nederlandse bluesmuzikanten meldden in 2021 hun nieuwe CD aan. Onze jury, bestaande uit presentatoren van bluesradioprogramma's en -recensenten, beoordeelde alle CD’s op bluesinhoud, mix, originaliteit/eigen geluid en algemene indruk. Op de drie met de meeste punten kon het publiek in februari digitaal stemmen. Het waren de CD’s Devil on my Shoulder van Nienke Dingemans, Killer King van AJ Plug en A good day for the Blues van Hendrikse. Ruim 1200 bluesliefhebbers brachten hun stem uit Killer King was de favoriet.
 
Zondagmiddag 6 maart reikte Lianne Ruijgrok, bestuurslid van de DBF, de Award uit aan een blij verraste Sandra Plug bij de CD-presentatie in het uitverkochte Katwijkse poppodium Scum.
 
Dutch Blues Foundation

Foto Paul Scholman

Het leven van Sandra stond de afgelopen periode in het teken van haar slokdarmkanker. Na een bewogen en intensieve behandeling herstelde ze gelukkig en is ze inmiddels weer helemaal terug. Dat haar album over ziek zijn en beter worden gaat is dus niet meer dan logisch. De songtitels spreken boekdelen: The Shape I’m In, The Sky Turned Black, Tears Ran Dry, Never Gonna Stop, It Will Be Alright, Gimme A Smile. Met de hulp van topmuzikanten als gitarist/producer Guy Smeets, toetsenist Roel Spanjers en drummer Arie Verhaar is Killer King een hele muzikale en toegankelijke bluesrockplaat geworden, met hier en daar een rauw randje. Sandra: ‘Schrijven is verwerken. Tijdens het ziek zijn heb ik veel niet bewust meegemaakt. Veel heb ik ook verdrongen, denk ik. Toen ik weer liedjes ging schrijven kwam het allemaal weer terug. Zo heb ik het voor mezelf een plek kunnen geven. Nu is het klaar. Het is een eerlijke plaat, geen bullshit. Het zijn geen liedjes over leuk stappen op de zaterdagavond, dat mag duidelijk zijn. Iedere song gaat echt ergens over. Hopelijk bieden ze herkenning en troost.’

Dutch Blues Foundation


Bekijk het nieuwsoverzicht