Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

CHAMPIONSBLUES
Geplaatst op zondag 19 februari 2012

BLUESinWIJK is enorm trots dat het hen als relatief jonge en kleine bluesclub is gelukt om een bluesfestival van de grond te krijgen met alle winnaars van de blueschallenges 2011. Ze noemen het festival CHAMPIONSBLUES. Een UNIEK bluesfestival. wereldwijd nog niet eerder vertoond. het eerste Nederlandse optreden ooit van de Duitse winnaars van de International Blues Challenge. de Belgische winnaars van de European Blues Challenge met een eerste optreden in Nederland na de release van hun 4e CD.

De CHAMPIONS.
We hebben de winnaars van de International Blues Challenge (IBC) van februari 2011 in Memphis. Uit de honderden blues-acts die hieraan jaarlijks meedoen koos de jury voor het eerst een solo/duo van buiten Amerika. Het werd het Duitse duo Georg SCHROETER & Marc BREITFELDER. Ze zijn werkelijk fenomenaal en waren nog niet eerder te zien in Nederland. In maart 2011 won de Belgische band HOWLIN’BILL de Europese Blues Challenge (EBC) in Berlijn. De jury koos hen als beste uit 16 andere Europese bands. We zagen ze al eerder in Wijk bij ons nieuwjaarsconcert 2011 in het Wijkhuis. In Cothen is het de eerste keer dat ze in Nederland hun nieuwe 4e CD laten horen. In oktober 2011 koos de jury bij de Dutch Blues Challenge (DBC) als beste duo the MUDBIRDS en als band de John F. KLAVERBAND. Ook die staan op 10 maart in Cothen.

Rond deze 4 topattracties spelen er nog 4 andere bands: JENNBBLUES, the VINTAGE BROTHERS, the PILLARS, Herman MAARTENS en we hebben een bioscoopje met mooie oude bluesfragmenten. Meer info www.bluesinwijk.nl

Bekijk het nieuwsoverzicht