Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DEELNEMERS DUTCH BLUES CHALLENGE 2015 BEKEND
Geplaatst op vrijdag 19 juni 2015


Nederlandse bluesartiesten strijden om deelname Memphis
 
Op zondag 4 oktober wordt in Best Western Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep de Dutch Blues Challenge gehouden, een jaarlijks evenement waarbij Nederlandse bluesartiesten de uitdaging aangaan om in januari volgend jaar een plek te veroveren bij de befaamde International Blues Challenge in Memphis. De band vertegenwoordigt daarnaast Nederland tijdens de Europese Blues Challenge in Italië. Ook levert het de deelnemers promotie en boekingen op, doordat zij zichzelf presenteren aan een breed publiek, organisatoren, radiomakers en clubs.
De jaarlijks van samenstelling wisselende selectiecommissie van de Dutch Blues Foundation heeft de 47 inzendingen beoordeeld op bluesinhoud, vocaal en instrumentaal talent, originaliteit en uitstraling.
In de categorie solo/duo nemen deel: Big Bo, The Damned and Dirty, The Guitar Guy and Kid Harpin’, terwijl Rusty Apollo, Zippy Leaps, Phil Bee’s Freedom, The Bluetails, The First Lady en de Robert Smith Bluesband hun bandkwaliteiten voor het voetlicht brengen.
 
De Dutch Blues Challenge start om 15:00 uur. Voorafgaand daaraan wordt vanaf 10:30 uur de Bluesdag gehouden met workshops, masterclasses, fototentoonstelling, blueskwis, live music en een Bluesmarkt.

De Dutch Blues Foundation biedt al vijf jaar op rij talentvolle muzikanten een podium, zorgt voor erkenning van bluesmuzikanten en levert een bijdrage aan de bekendheid van de Blues in Nederland en daarbuiten.

Voor ticketverkoop klik hier
Dutch Blues FoundationBekijk het nieuwsoverzicht