Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES AWARD COMMISSIE 2014 AAN DE SLAG
Geplaatst op vrijdag 23 mei 2014

Dutch Blues Foundation
De Dutch Blues Foundation heeft de Award Commissie 2014 geïnstalleerd. Deze commissie gaat aan de slag door Nederlandse bluesbands en -muzikanten te spotten en voor te dragen voor een Dutch Blues Award-nominatie.
De Dutch Blues Foundation reikt jaarlijks de Dutch Blues Awards uit aan mensen die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Blues in Nederland. Ieder jaar wordt er een commissie samengesteld die de genomineerde bands en muzikanten bepaalt.
Op 5 oktober 2014, tijdens de jaarlijkse Bluesdag, worden de genomineerden bekend gemaakt.
Tot en met december 2014 kunnen bluesliefhebbers vervolgens hun stem uitbrengen. In het voorjaar van 2015 worden de Awards uitgereikt tijdens een jaarlijks terugkerend bluesevenement.

De samenstelling van de commissie is een mix van betrokken en geïnteresseerde bluesliefhebbers uit het land en een aantal leden van de Raad van Advies van de Dutch Blues Foundation. De leden van de Award Commissie bezoeken zoveel mogelijk podia en festivals om te kunnen beoordelen welke Nederlandse bands en artiesten in aanmerking komen voor de Dutch Blues Awards. De commissie kijkt naar instrumentaal en vocaal talent, originaliteit en presentatie, wie zich profileren, wie het betreffende jaar opvalt, voor wie het ‘hun jaar’ is. De leden van de commissie dragen op basis van hun kennis, ervaring en netwerk op bluesgebied genomineerden voor.
 
Klik hier om te zien wie er in de commissie zitten.


Bekijk het nieuwsoverzicht