Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES CD AWARD 2017 UITGEREIKT AAN ROBBERT FOSSEN BAND
Geplaatst op zondag 18 maart 2018

De Robbert Fossen Band kreeg zaterdag 17 maart in JJ Music House de Dutch Blues CD Award 2017 voor hun CD Get Off On It uitgereikt. Tijdens de CD presentatie en het optreden waar het plezier van afspatte, nam namens de Dutch Blues Foundation Lianne Ruijgrok het woord. Ze gaf een korte toelichting op de procedure rondom de CD Award en de top 3 die van hoge kwaliteit was. Daarna stak Lianne de loftrompet over de carrière van Robbert Fossen en wat hij in de loop der jaren gepresteerd heeft op bluesgebied in verschillende formaties, waarbij Robbert steeds de Chicago blues als uitgangspunt heeft, maar ook de breedte opzoekt.

Een aantal feiten

  • Duo Robbert Fossen & Peter Struijk: Winnaar Dutch Blues Challenge 2012 en Finalist International Blues Challenge 2013
  • Fossen & Struijk Band: Dutch Blues Award Band 2014
  • Dutch Blues Awards voor: Robbert Fossen (vocalist 2014), Eduard Nijenhuis (drummer 2016), Pascal Lanslots (toetsenist 2016)
  • Duo Robbert Fossen & Dave Warmerdam: Winnaar Dutch Blues Challenge 2016 en Halve finale International Blues Challenge 2017

Voor de CD Get Off On It heeft Robbert een grote band om zich heen verzameld met super muzikanten. Er wordt een muzikale uitstap gemaakt, waarbij zijn blues een extra soul- en gospelfeel krijgt, wat een verrassend resultaat heeft opgeleverd. De Dutch Blues CD Award bevestigt de waardering van blues-experts en het publiek voor de nieuw ingeslagen weg.

De Robbert Fossen Band bestaat uit frontman/zanger Robbert Fossen, bassist Jan Markus, drummer Eduard Nijenhuis, gitarist Lothar Wijnvoord, toetsenisten Ivan Schilder en Pascal Lanslots, op de CD bijgestaan door een blazerssectie en backing vocals.
Robbert en zijn bandleden zijn nog steeds aangenaam verrast en apetrots. Dank ging uit naar de DBF, het publiek en de altijd goede sfeer en sound in JJ Music House.
 
Dutch Blues Foundation

Foto: Robbert Fossen Band, v.l.n.r. Pascal Lanslots, Eduard Nijenhuis, Lothar Wijnvoord, Robbert Fossen, Jan Markus, Ivan Schilder, Lianne Ruijgrok, Jeannette Ginter. Fotograaf: Roeland van Baars


Bekijk het nieuwsoverzicht