Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES CHALLENGE 2019 ELECTRIC HOLLERS
Geplaatst op vrijdag 27 september 2019

Dutch Blues Foundation

 
Zondag 6 oktober Bluesdag in Nieuw-Vennep met o.a. de finale van de Dutch Blues Challenge. Komende weken stellen we de finalisten aan je voor. Vandaag de Electric Hollers. Een trio gedreven en jonge bluesmuzikanten. Het is een nieuwe blues/rocksensatie uit Noord-Nederland. Maak je klaar om weggeblazen te worden door een muur van vintage sound en energie. Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden. De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana & Ten Years Inmiddels bouwt de band verder aan hun livereputatie en zijn ze klaar om Nederland te veroveren. Aan de hand van meerdere vragen geven de bandleden antwoord waarom ze meedoen aan de Challenge.
 
Dutch Blues Foundation


1. Bandbezetting
Tim Birkenholz: Zang/Gitaar
Inge de Vries: Basgitaar
Max Mollema: Drums
 
2. Wanneer zijn jullie in deze formatie begonnen en hoe is dat zo gekomen?
Wij zijn begonnen op 17 november 2016. We deden mee aan de Blues Masterclass van Ruben Hoeke en vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het schrijven van eigen werk. Dit resulteerde in ons debuutalbum Rise wat in 2018 is uitgekomen.
 
3. Waarom doen jullie mee aan de Challenge?
We zien het als een mooie kans om bekender te worden in de blues-scene en we hopen door deze deelname meer mensen te leren kennen.
 
4. Wat verwacht je van de Challenge?
Het gaat een bijzondere en te gekke middag met veel talentvolle acts worden.
 
5. Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?
We gaan een combinatie van beide doen.
 
6. Hoe plaatsen jullie jezelf in de blues scene qua stijl en ambitie?
We willen laten zien dat je meer kanten op kan met bluesmuziek en we hopen binnen een aantal jaar een gevestigde naam in de blues-scene te zijn.
 
7. Is er iets wat het publiek van jullie zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven?
Wij denken van niet.
 
8. Mochten jullie winnen, wat verwachten jullie van het effect?
In dat geval hopen we op veel nieuwe mogelijkheden om op te treden (wat we het liefste doen), het ons een groter netwerk oplevert en we zouden het heel tof vinden om in Memphis te spelen.
 
9. Eigen werk is voor velen een ultieme droom en vaak een moeizaam proces, hoe gaat dat bij jullie?
Dat gaat bij ons sinds dag 1 erg soepel. We werken er hard voor en we zijn vastberaden om ons doel te bereiken. We gaan vaak met zijn drieën jammen en dan bewaren we onderdelen wat we het leukste vinden.
 
10. Welk nummer welke jullie spelen geeft het beste de ontwikkelingen van de band weer?
Channel Your Soul
 
11. Wat zijn we vergeten te vragen?
Wat onze hoogtepunten als band zijn. We zijn erg trots op dat we ons debuutalbum hebben kunnen presenteren in een ramvolle zaal in Neushoorn, Leeuwarden en dat we dit jaar het voorprogramma van onze helden van Ten Years After mochten verzorgen. Daarnaast staan/stonden we op het Bluesfestival in De Harmonie (Leeuwarden), Rock Your Boots Festival, Waterpop Festival, Bevrijdingsfestival Leeuwarden en het Gaasterland Popfestival.

Dutch Blues FoundationBekijk het nieuwsoverzicht