Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES CHALLENGE COMMISSIE 2014 VAN START
Geplaatst op maandag 5 mei 2014


De Dutch Blues Foundation heeft dit jaar voor het eerst een Challenge Commissie samengesteld.
Deze commissie is van start gegaan om de bluesbands en -solo/duo’s te beoordelen, die zich aanmelden voor de Dutch Blues Challenge.
Informatie over de leden van de Challenge Commissie 2014 is te vinden via deze link.

 
Dutch Blues Foundation
De Dutch Blues Foundation organiseert jaarlijks de Dutch Blues Challenge. Dit jaar vindt deze plaats op 5 oktober 2014 in Hotel de Rustende Jager te Nieuw-Vennep. Bluesmuzikanten in twee categorieën, bands en solo/duo’s, treden ieder 20 minuten op voor een onafhankelijke jury.
Zij worden door de jury beoordeeld op bluesinhoud, instrumentaal en vocaal talent, originaliteit en uitstraling.
De band en de solo/duo-act met de meeste punten worden geselecteerd om mee te doen aan de International Blues Challenge (IBC) in Memphis (USA) en de band vertegenwoordigt Nederland tijdens de European Blues Challenge (EBC). De EBC is 12-14 maart 2015 in Brussel. Dicht bij huis, dus wellicht een extra reden voor bluesmuzikanten om zich in te schrijven voor de Dutch Blues Challenge.
 
Bluesacts die de uitdaging aan willen gaan, kunnen zich tot 1 juni 2014 aanmelden door hier te klikken. De Challenge Commissie buigt zich vervolgens over de toegestuurde MP3’s en YouTube-filmpjes en bepaalt 1 juli welke bluesacts zich op 5 oktober mogen presenteren. De commissie bestaat uit blueskenners en -liefhebbers uit het land en een aantal leden van de Raad van Advies van de Dutch Blues Foundation.
 
Net als bij de IBC, de EBC en de vorige edities zijn er tijdens de Dutch Blues Challenge veel organisatoren, boekingsbureaus, platenlabels en media aanwezig en blijkt dat niet alleen de winnaars maar ook de andere deelnemers er optredens, interviews en contacten aan overhouden.

Meer informatie en de procedure www.dutchbluesfoundation.nl/dutch-blues-challenge

Bekijk het nieuwsoverzicht