Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES CHALLENGE PHIL BEE`S FREEDOM
Geplaatst op maandag 17 augustus 2015

PHIL BEE’S FREEDOM

Dutch Blues Foundation


Phil Bee, voormalig frontman van de eind 2013 gestopte band King MO, is een nieuwe uitdaging aangegaan met een internationaal gezelschap: Freedom.

Originele blues nummers en covers met een eigen saus. De twee gitaristen Berland Rours en John F. Klaver fungeren als spitsen duo, aangevuld door Pascal Lanslots op toetsen, Carlo van Belleghem (B) op bass en Marcus Weymaere (B) op drums. Optioneel wordt de band versterkt met twee achtergrond zangeressen.

De band bracht haar debuut album uit in juni 2014. "Caught live" op Continental Records, opgenomen in de Noot in Hoogland.

De band met duidelijke internationale ambities, toert door Nederland, België, Duitsland en Engeland. Wil door de deelname aan de Dutch Blues Challenge in oktober 2015 haar vleugels nog verder gaan uitslaan.

1)  Waarom doen jullie mee aan de Challenge?
Het is een fantastische manier om de band in de picture te brengen, de beste showcase in Nederland, zeker. En met een beetje geluk kom je op de beste showcase van de wereld te staan.

2)  Wat verwachten jullie van de Challenge?
Dat het publiek en de boekers van onze muziek genieten en er mogelijk boekingen uit komen. Al het andere wat er nog uit zou kunnen rollen is bonus.

3) Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire 
spelen  of een speciale showcase om de jury te overtuigen?
Het wordt een mix van enkele sterke nummers uit ons repertoire. Echter aangezien we puur met eigen werk voor de dag willen komen zijn we nu speciaal daarvoor nummers aan het schrijven.

4) Hoe plaatsen jullie jezelf in de bluesscene qua stijl en ambitie?
Stijl is (zonder pretentieus te willen klinken) te vergelijken met de Trucks/Tedeschi band. Contemporary Blues. Ambitie is nationaal en internationaal op mooie podia te spelen. Niet in kwantiteit, maar in kwaliteit.

5)  Is er iets wat het publiek van Phil Bee’s Freedom zou moeten weten of dat tot op
heden onbekend  of onderbelicht is gebleven?
PBF streeft een hele hoge kwaliteitsnorm na. Daarnaast is de line-up (met 2 ijzersterke solo gitaristen) en het repertoire ook niet voor de hand liggend. De combinatie van deze aspecten maakt de band toch redelijk uniek in Nederland. Typische is als mensen de band eenmaal gezien en gehoord hebben ze allemaal pas snappen wat een bio of pers bericht niet kan uitleggen. 

Op onderstaande links zijn meerdere video’s van Phil Bee’s Freedom te zien:

Video's Phil Bee's Freedom

Verdere info over Phil Bee’s Freedom: Klik hier

http://www.pbfreedom.com/
Bekijk het nieuwsoverzicht