Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES CHALLENGE - RUSTY APOLLO
Geplaatst op maandag 21 september 2015

Dutch Blues Foundation


In het voorjaar van 2014 vonden vijf muzikanten uit de Amsteldelta elkaar in een gedeelde liefde voor klassieke blues.
Het resultaat: RUSTY APOLLO, een opzienbarende, zelf gefabriceerde vijftrapsraket waarmee het erfgoed van Howlin' Wolf, Muddy Waters, Taj Mahal en andere helden ver de ruimte in wordt geschoten.

Bassist-zanger Michiel van Leeuwen speelde saxofoon bij Gruppo Sportivo, de Raggende Manne en Painting Over Picasso. Hij was de leadzanger en saxofonist van zijn eigen band Rudolph Dancer. Hiernaast is hij werkzaam als computerprogrammeur. Onder de naam Leipzigg (Non Performing One Man Band) brengt hij binnenkort een CD uit.

Rogier van der Ploeg speelde gitaar in Soviet Sex, Blue Murder en Astral Bodies. Hij maakte ook de videoclips en ontwikkelde zich tot een veelgevraagd regisseur van commercials. Inmiddels is hij directeur van CZAR en heeft hij weer veel tijd voor het maken van muziek.

Bluesharp-legende Kim Snelten heeft gespeeld met veel bekende en beruchte artiesten zoals Jeffrey Lee Pierce, Lee Towers, De Scene en The Jack of Hearts. Hij is als lid van Drippin’ Honey door de Dutch Blues Foundation twee keer genomineerd als beste harmonicaspeler van Nederland.

Onno Voorhoeve is geboren in Paramaribo, van ons allen dus het dichtst bij de Missisippidelta, emigreerde naar Leiden en werd daar de leadzanger en gitarist van Cadillac Walk. In Rusty Apollo speelt hij slide-guitar.
Onno speelt ook met zijn eigen band onder de naam Willy Momo en met de bluegrass-formatie JOE.

Drummer-zanger Mike Meijer drumde bij de Gigantjes, Arthur Ebeling en Orkater. Verdient zijn geld als B-acteur en is in menige Nederlandse film- en TV-produktie te bewonderen als boef of vreemde vogel. Maakte onder de naam Mighty Mike diverse CD’s en bracht in 2013 zijn multimediale Boek&plaat Einzelgänger uit.


 1. Waarom doen jullie mee aan de Challenge?
  Om wereldberoemd te worden.
 2. Wat verwacht je van de Challenge?
  Lekker spelen.
 3. Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een  speciale showcase om de jury te overtuigen? 
  We beginnen en gaan zo lang mogelijk door.
 4. Hoe plaatsen jullie jezelf in de bluesscene qua stijl en ambitie?
  We plaatsen onszelf in de categorie geïmproviseerde blues en het is onze ambitie om diep te gaan (zie videoclip).
 5. Is er iets wat het publiek van Rusty Apollo zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven? 
  We zijn in wezen heel lieve jongens.

Bekijk de video of voor verdere info over Rusty Apollo; Klik hier.

In samenwerking met Paul Scholman (BluesMagazine)

Bekijk het nieuwsoverzicht