Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES CHALLENGE - THE BLUETAILS
Geplaatst op maandag 3 augustus 2015

Dutch Blues Foundation


The Bluetails vinden hun oorsprong in 2012 onder de naam Riverside Jr. & Co.
In eerste instantie speelt het trio, dat bestaat uit Dave en Henk Wessels (zoon en vader) en Alex Konijnenburg a.k.a Riverside Jr. als gelegenheidsformatie. Alex en Henk maken dan nog deel uit van Big Will & the Bluesmen, een bekende act in het Nederlandse bluescircuit. Dave is zo nu en dan als gastmuzikant actief bij dit gezelschap en heeft daarnaast als main-band de rockformatie We, the FIRM.
Vanaf 2012 heeft Riverside Jr. & Co. vrijwel direct succes met optredens in Nederland en België, en dit continueert zich in 2013. De bekendheid neemt toe en daarmee de vraag naar een debuut cd. Daarom neemt de band in 2014 de live-cd ‘Riverside Tales’ op. Met dit album op zak en de gelegenheidsfase ontgroeid besluiten de mannen verder te gaan onder de naam The Bluetails, als volwaardige act op zowel kleine als grote podia.
De muziekstijl van The Bluetails is vooral old school blues, deels (semi) akoestisch, deels elektrisch. Van de Delta-blues van Charlie Patton en Son House tot de Chicago-blues van Big Bill Broonzy. Maar ook de Vaudeville nummers van Bessie Smith en Texas-blues van Lightnin’ Hopkins komen voorbij. Zo nu en dan overgoten met een jazzy swing-saus al naar gelang de gelegenheid. Muziek van liefhebbers, voor liefhebbers.

 1. Waarom doen jullie mee aan de Challenge?
  Omdat wij de beste blues zanger van Nederland hebben.
 2. Wat verwachten jullie van de Challenge?
  Geen idee.
 3. Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?
  Wij willen de Delta Blues onder ogen en oren brengen, want er zijn al genoeg gillende gitarenbandjes.
 4. Hoe plaatsen jullie jezelf in de blues-scene qua stijl en ambitie?
  Wij willen sfeer creëren en luisteren naar onze muziek, dansen en / of genieten van onze muziek.
 5. Is er iets wat het publiek van The Bluetails zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven?
  Onze naamsverandering zou beter bekend moeten worden van Riverside JR. & Co. naar The Bluetails.

Voor gratis download: klik hier

The Bluetails - Going To California

Verder info over The Bluetails: Klik hier

Dutch Blues Foundation i.s.m. Paul Scholman (Blues Magazine)

Bekijk het nieuwsoverzicht