Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES CHALLENGE - ZIPPY LEAPS
Geplaatst op maandag 7 september 2015

Dutch Blues Foundation
Zippy Leaps is een stevige band rondom zangeres Klaske Bos. Samen met gitarist Brend Bakker, drummer Marco Overkamp en bassist Donald van der Goes staat Klaske garant voor grenzeloze energie, zichtbaar plezier en voelbare synergie. Blues gespeeld vanuit de onderbuik: Een rauwe en strakke band, die Klaske inspireert tot grootse prestaties als zangeres en als entertainer.
De vier getalenteerde muzikanten leerden elkaar kennen tijdens festivals en sessies. Vanuit een gedeelde passie voor de muziek van onder andere Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Ida Cox, Etta James en Janis Joplin ontstond bij hen de behoefte aan iets nieuws: Iets rauws en energieks.

Zippy Leaps volgt de sporen van haar idolen respectvol. Met covers, met eigen werk en bovenal een zeer herkenbaar eigen geluid.<

 1. Waarom doen jullie weer mee aan de Challenge?
  Vorig jaar hebben we erg genoten van onze deelname. Toen nog met Anna Hoekstra op zang. Ondertussen zijn we een jaar verder, hebben we Klaske Bos als zangeres en zijn we als band weer wat gegroeid. Vooral mooi dat we weer mogen meedoen. Voor ons een mooie gelegenheid dus om te kijken waar we nu staan. Om onze band aan een breed publiek te tonen. Mooi toch?
 2. Wat verwachten jullie van de Challenge?
  Een mooie dag waarin weer eens duidelijk wordt dat 'de blues' leeft in ons land. Zowel van de kant van de organisatie als de bands die er moeite in steken er een mooie dag van te maken. Dat is vorig jaar in ieder geval gebleken. We hebben niet de ambitie om te 'winnen'. Gewoon lekker spelen, ongecompliceerd.
 3. Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?
  Daar gaan we nog voor zitten om te kijken hoe dat gaan aanpakken. Wie weet verrassen we ons zelf?
 4. Hoe plaatsen jullie jezelf in de bluesscene qua stijl en ambitie?
  We willen vooral veel spelen het komend jaar. Ervaring met elkaar opdoen, zodat we als band kunnen groeien. Vooral als het gaat om de dynamiek, de interactie onderling, de manier waarop we liedjes brengen. En natuurlijk gaan we het komend jaar toewerken naar het schrijven van eigen songs. We hebben vorig jaar een mooie start gehad, spelen 'her en der' in het land en nu is onze eerste cd uit. Tja, we denken dat er veel meer in zit, met name op lange termijn. Niet zozeer waar we staan op de ladder. Dat is niet interessant. Wel welke bijdrage we als individuen kunnen leveren binnen de band, naar de muziek toe. Muziek is het gemeenschappelijk doel, waar de passie ligt. Zolang we dat met elkaar kunnen delen, onze gevoelens kunnen uiten, mensen kunnen raken, een verschil kunnen maken, is dat goed.
  Wat betreft stijl: in onze biografie omschrijven we onszelf als rauwe bluesband, dat klopt wel, maar het woordje rauw behelst meer. We zijn vier verschillende individuen met verschillende kijk op muziek, verschillende karakters. Tja, en dat botst wel eens. Maar zonder wrijving geen glans: het kan interessante muziek opleveren. Daar gaan we voor. Een mooie zoektocht naar allerlei elementen uit verschillende genres. Maar niet alleen rauw. Want wat is rauw? Of wat is blues? Waarom per se duiden? Pop kan ook blues zijn, in mijn optiek zelfs elementen uit de metal. Als het maar raakt. Daar mogen we naar op zoek.
 5. Is er iets wat het publiek van ‘Zippy Leaps’ zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven?
  Misschien wordt er soms te veel gewezen op de rol van Marco en Donald: Ja, ze zijn 'de oude honden', qua netwerk en dergelijke belangrijk, maar de muziek van Zippy Leaps is het product van ons vieren samen. De sleutel zit niet in de regie, maar juist om elkaar zoveel mogelijk ruimte te geven. Zo kunnen we elkaars inbreng maximaal benutten.

Bekijk de video

Zippy Leaps - The Feeling The Music Brings
Verder info over Zippy Leaps: Klik hier
Dutch Blues Foundation i.s.m. Paul Scholman (Blues Magazine)

Bekijk het nieuwsoverzicht