Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

EASTERFIELD EN GG AND THE CRUISERS NAAR FINALE 8 OKTOBER
Geplaatst op maandag 22 mei 2017

1e voorronde Dutch Blues Challenge 21 mei 2017
Zondag 21 mei 2017 is de eerste voorronde van de Dutch Blues Challenge 2017 bij Het Podium in Hoogeveen van start gegaan. Vijf bands die door de voorselectie kwamen hebben gestreden voor een plaats in de finale op 8 oktober.

Door loting werd de speelvolgorde vastgesteld op Funhouse Bluesband, GG and the Cruisers, Uncle Jimmy, Easterfield en The Kid Lazy Band. De bands zetten een zeer afwisselend optreden neer. Elke band had zijn eigen stijl en er werd voornamelijk eigen werk gespeeld.
De jury, bestaande uit Hilko Stoffers (bassist), Ria Pronk (zangeres/ tekstschrijver) en Harry Boertien (radiopresentator) beoordeelden de bands op blues inhoud, vocale- en muzikale kwaliteit, performance en originaliteit.

Dutch Blues Foundation
Jury v.l.n.r. Ria Pronk, Harry Boertien en Hilko Stoffers

Als eerste band die door gaat naar de finale van de Dutch Blues Challenge 2017 is GG and the Cruisers door de jury gekozen. Het juryrapport bevat onder andere het volgende commentaar: lekkere mellow, blues, energiek en vermakelijk, een fijn stemgeluid en het geheel klopte.

Dutch Blues Foundation


Dutch Blues Foundation


De tweede band die door de jury gekozen is, is Easterfield. Deze had als winnende band een cover in het repertoire, maar het jury-oordeel gaf aan dat als je een dergelijke uitvoering van de betreffende cover brengt, je deze helemaal naar je toe hebt getrokken. Daarnaast heeft de band een fijn, strak en stevig geluid, geen standaard benadering en ook hier klopt het geheel als een bus.

Dutch Blues Foundation


Dutch Blues Foundation


Het publiek heeft ook een winnaar gekozen van die middag en deze band krijgt een optreden bij de venue Het Podium in Hoogeveen. Als publiekswinnaar kwam Easterfield naar voren. En de eerste door de jury gekozen band, GG and the Cruisers, hebben een plek verdiend op het bluesfestival van De Tamboer in het najaar van 2017.

GG and the Cruisers en Easterfield van harte gefeliciteerd met jullie finaleplaats. De organisatie en vrijwilligers van Het Podium in samenwerking met Whitemore Projects, het Bestuur en vrijwilligers van de Dutch Blues Foundation, de bands en de blues minnende bezoekers hebben er gezamenlijk een hele mooie Dutch Blues Challenge middag van gemaakt.

Verslag Jelena Olijslager. Foto's Folkert Hielema. (zie ook fotoverslag op facebook)

Dutch Blues Foundation
Funhouse Blues Band
Dutch Blues Foundation
Uncle Jimmy
Dutch Blues Foundation
Kid Lazy Band


Bekijk het nieuwsoverzicht