Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

ERVAREN INTERNATIONALE JURY DUTCH BLUES CHALLENGE 2016
Geplaatst op maandag 26 september 2016

Op zondag 9 oktober vindt in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep de finale plaats van de Dutch Blues Challenge 2016. De finalisten zijn voortgekomen uit vier voorrondes, die de Dutch Blues Foundation dit jaar voor het eerst organiseerde.
De bluesacts worden in de finale beoordeeld door een onafhankelijke jury. De jury selecteert één band en één solo/duo die namens Nederland mee mogen doen aan de International Blues Challenge in Memphis van 31 januari t/m 4 februari 2017. De band vertegenwoordigt Nederland bij de European Blues Challenge in Denemarken van 6 t/m 8 april 2017.
De Dutch Blues Foundation presenteert met trots de vakjury met bluesmuzikanten en muziekkenners uit binnen- en buitenland, die de muziek weet te beoordelen op bluesinhoud, muzikaal en vocaal talent, originaliteit en uitstraling. De vakjury bestaat uit de volgende personen:

Ian Siegal - zanger, songwriter, gitarist, bandleider en studiomuzikant in de stijlen Blues en Americana. Geboren in het Verenigd Koninkrijk en nu woonachtig in Amsterdam, toert hij regelmatig door de VS en Europa. In 2010 ontving Siegal de British Blues Band Award, de volgende drie jaren gevolgd door Best Male Vocalist, Best Solo Artist, Best Album en Best Song en werd als één van de eerste muzikanten toegelaten tot de British Blues Hall of Fame.

Kees Dusink - gitarist. Bij veel bluesliefhebbers is hij nog bekend als de leadgitarist van de Twelve Bar Blues Band. Ontvanger van de Dutch Blues Gitarist Award 2011, een Award waar hij vreselijk trots op is. In een nieuwe fase van zijn muzikale loopbaan beland met het instrumentale The Blues Forever Project en een solo project Kees Dusink plays Peter Green staat in de steigers. Hij vindt de combinatie van het samen spelen, talenten benutten en emoties overbrengen belangrijke elementen in de blues muziek.

Mattanja Joy Bradley - singer/songwriter. Avontuur, durf, authentiek en een leven vol hobbels zijn terug te horen in de muziek van Mattanja. Haar band Bradley’s Circus is bezig met een farewell tour. Ondertussen zijn van haar solo-debuutalbum Wake Me Up al drie singles op 3FM gedraaid. Enkele wapenfeiten zijn de ontroerende IDFA-documentaire Mattanja Joy, deelname aan het programma De Beste Singer/Songwriter van Nederland en de Dutch Blues Vocalist Award 2012. Net terug van een jaar reizen in de VS jureert ze met haar trouwe viervoeter Opa bij de finale van de Dutch Blues Challenge, waar ze met haar band in 2011 zelf aan deelnam.

Peter Astrup - Blues producer uit Denemarken. Als je aan blues in Denemarken denkt, dan denk je aan Peter Astrup, die dit jaar zijn Zilveren jubileum in de blueswereld viert. Sinds 1989 promoot hij blues festivals en concerten in Denemarken en heeft talloze legendes een podium geboden. Astrup is tevens lid van de European Blues Union en The Blues Foundation in Memphis en boekt regelmatig Europese en Nederlandse bluesacts op zijn festivals.

Muriël van Dinteren - zangcoach en zangeres. Zij heeft via het conservatorium vooral furore gemaakt in de opera- en jazzhoek. Meer dan 20 jaar ervaring in de muziek business, o.a. als producer van operette en theater en oprichter van het Nederlands Zang College. Vanaf 2017 op tournee met Tango Extremo. Vocal coach van o.a. Frans Duijts, Kenny B en Steffen Morrison. In alle muziekstijlen laat Muriël talenten in zichzelf geloven en gaat zij op zoek naar the soul van de zanger(es).

Fons Delemarre - Blues DJ.  Fons verzorgt al vele jaren als DJ passende bluesmuziek om publiek en artiesten in de ‘mood’ van de avond te houden. Zijn kennis van blues- en popmuziek is grenzeloos. Zijn verzameling opnames is legendarisch. Iedere zondagavond draait de ervaren blues DJ voor, tijdens en na het optreden van Men In Blues. De afgelopen drie jaar heeft hij ook gedraaid tijdens de Avond van de Blues (Schiedam). Daarnaast is hij DJ in Gebr. De Nobel (blues, Americana). Sinds 2014 heeft hij meer dan 100 recensies geschreven voor www.bluesmagazine.nl. Sinds kort schrijft hij ook voor Mania (roots).

Naast een vakjury winnaar wordt er dit jaar ook een publieksprijs uitgereikt. De publieksprijs betreft een optreden op Culemborg Blues en een sessie met live beeld- en geluidsopnames bij Blues Moose Café. Iedere betalende bezoeker mag zijn stem uitbrengen.
De Dutch Blues Challenge begint om 14.30. De zaal gaat open om 13.45. Tickets zijn € 12,50 in de voorverkoop. Info en kaartverkoop


Bekijk het nieuwsoverzicht