Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

EUROPEAN BLUES CHALLENGE 2020 IN ZAANDAM
Geplaatst op maandag 14 oktober 2019

Dutch Blues Foundation


Organisatie European Blues Challenge op stoom

Voor het eerst werd in juli 2017 in diverse media het bericht gepubliceerd dat de tiende editie van de Europese Blues Challenge mogelijk in Nederland zou plaatsvinden. 'Zaanstad wil de EBC 2020 binnenhalen', luidde de kop. Karen Neumann, voorzitster van de Dutch Blues Foundation, stuurde half januari het voorstel om de EBC in Nederland te organiseren naar het bestuur van de European Blues Union. Begin februari reageerde de EBU positief, zodat de Dutch Blues Foundation haar tienjarig bestaan in april 2020 in Europees verband zou kunnen vieren.
De praktische uitvoering werd in handen gelegd van de Stichting Blues in Zaanland (BiZ), waarvan Peter Tange, de binnenkort met pensioen gaande burgemeester van de gemeente Wormerland, voorzitter is.
In april jl. is het contract tussen bovengenoemde partijen ondertekend en inmiddels wordt hard gewerkt aan de vormgeving en organisatie van de op 17 en 18 april te houden European Blues Challenge in het Zaantheater te Zaandam.
Rob van Elst van BluesMoose Radio en inmiddels bekend van diverse eerdere evenementen van de Dutch Blues Foundation, zal ceremoniemeester zijn.

De voorverkoop is inmiddels gestart. De link naar de online ticketshop.

Dutch Blues Foundation

Het tekenen van het contract op de Azoren


Dutch Blues Foundation

Presentator: Rob van Elst


Dutch Blues Foundation

Hotel Zaandam

Bekijk het nieuwsoverzicht