Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

EUROPEAN BLUES CHALLENGE 4-5-6 APRIL 2019 AZOREN
Geplaatst op dinsdag 19 maart 2019

Dutch Blues Foundation

Voor de 9e keer organiseert de European Blues Union de European Blues Challenge

Na Berlijn (2011 en 2012), Toulouse (2013), Riga (2014), Brussel (2015), Torritta di Siena (2016), Horsens (2017) en Hell (2018) is nu Portugal aan de beurt. Santa Maria Blues in Ponta Delgade is de organisator dit jaar met 3 avonden groot feest in het Coliseu Micaelense. Bluesbands uit 22 Europese landen waaronder Nederland met The Dynamite Blues Band. Ze spelen zaterdag 6 april als negende band. We zijn erbij en doen verslag.


Meer info vind je op de website van European Blues Union, European Blues Challenge, Santa Maria Blues en op onze Facebook.


The Dynamite Blues Band

De Dynamite Blues Band is min of meer de wedergeboorte van de de succesvolle Nederlandse bluesband Big Blind. Na een aantal jaren non-actief werden ze in 2013 onverwacht gevraagd om als Big Blind te spelen op een festival op de Azoren. Dit was het perfecte moment om weer een nieuw muzikaal avontuur aan te gaan onder hun huidige naam. Ook in deze samenstelling waren zij weer succesvol en speelden de zalen plat. Ze vonden zich na enkele jaren voldoende rijp voor het grotere werk en meldden zich aan voor de Dutch Blues Challenge. Overtuigend wonnen ze de finale van de Dutch Blues Challenge op 7 oktober 2018, dede ze als supertrotse Nederlandse deelnemer mee aan de International Blues Challenge in januari 2019 Memphis en vertegenwoordigen ze de Nederlandse blues in april 2019 bij de Europese Blues Challenge op de Azoren.

Dutch Blues Foundation


Bekijk het nieuwsoverzicht