Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

EVEN VOORSTELLEN: TWO SHAKES OF A LAMB`S TAIL
Geplaatst op dinsdag 29 augustus 2017

Op 8 oktober a.s. vindt in Hotel de Rustende Jager de finale van de Dutch Blues Challenge plaats. De finalisten, welke we deze week voorstellen zijn Two Shakes Of A Lamb's Tail, die zich tijdens de voorronde voor de finale wisten te plaatsen.

Het ligt in de bedoeling dat elke band die in de finale staat zijn licht laat schijnen op de finale en wat de band/solisten-duo’s daar denken te bereiken.

Dutch Blues Foundation

Foto: Bert Lek

Bandbezetting:

  • Jesper Huisman - gitaar en leadzang
  • Johan Kroeze - bas en zang
  • Erik Kalma - drums en zang

Waarom doen jullie mee aan de Challenge?

Two Shakes leerde via via de Dutch Blues Foundation kennen en met name de Challenge. Het leek ons een mooie uitdaging om als 'jonge garde met een afwijkend blues genre' mee te doen aan zo’n wedstrijd. We zijn geen grote fans van muziek-competities, zo’n landelijke strijd vinden we echter wel interessant en een daadwerkelijke ‘Challenge’.

Wat verwacht je van de Challenge?

We verwachten een dag met een bluezy saamhorigheid, net als bij de voorrondes. Daar was de gehele dag zo’n goede sfeer dat we hopen dat het ook bij de finale zo open en vrij mag zijn. Daarnaast hebben we niet veel verwachtingen, we mogen meedoen en dat is fijn. Winnen is niet het doel, meer een eventuele bijkomstigheid. Het belangrijkste is om een goede show neer te zetten en het publiek te pakken.

Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?

Wij hebben bij al onze optredens hetzelfde doel; samen met het publiek de sfeer verhogen. Hoe we dat doel bereiken verschilt elke keer. Verschil in setlist of volume, en ook zeker in mate van performance. We kunnen slechts een setlist maken voor de Challenge en ons, on the spot, aanpassen aan de sfeer in de zaal. En dat is dan ook precies het plan.

Hoe plaatsen jullie jezelf in de bluesscene qua stijl en ambitie?

Two Shakes bestaat al bijna zes jaar. We hebben al op vele podia gestaan en hebben al vele 'scenes' gezien en meegemaakt. De Blueswereld is voor ons echter nog onbekend. We hebben, naar aanleiding van de voorronde, al meer mogen genieten van de Nederlandse bluesscene en dat bevalt ons heel goed. We hebben een wat onorthodoxe blues stijl, maken eerder bluesrock/ 60’s, 70’s psychrock dan traditionele blues. En dat schiet bij een enkele bluesliefhebber in het verkeerde keelgat. Maar gelukkig ervaart menig muziekliefhebber onze optredens als een pure expressie van emotie, en dat is dan ook weer waar de blues over gaat.

Is er iets wat het publiek van Two Shakes Of A Lamb's Tail zouden moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven?

Los van de magie die ontstaat als we live spelen, zijn we regelmatig bij elkaar in kleinere setting. We zijn te boeken op de grote podia maar ook bij u in de huiskamer. Daarnaast hebben we meegedaan aan projecten waar zangers en zangeressen begeleid moesten worden. Naast Two Shakes spelen wij alle drie in nog meer samenstellingen. Eigenlijk doen we niet anders, los van de andere dingen die we doen natuurlijk. Last but not least is onze nieuwste EP ‘Next Level Blues’ gratis te downloaden via twoshakes.nl

Bezoek onze Facebook-pagina, onze Twitter-pagina, onze Soundcloud-pagina, onze website en bekijk de Youtube video.
Samenstelling: Paul Scholman en Ton Kok.


Bekijk het nieuwsoverzicht