Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

GERENOMEERDE INTERNATIONALE JURY BIJ FINALE DUTCH BLUES CHALLENGE 2018
Geplaatst op maandag 17 september 2018

De Dutch Blues Foundation heeft voor de finale van de Dutch Blues Challenge 2018 weer een jury van formaat weten samen te stellen, die dit jaar voor de helft uit buitenlandse blues prominenten bestaat. De finale vindt plaats op zondag 7 oktober in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep. Zes bands en één duo gaan deze middag de uitdaging aan om binnen twintig minuten te laten zien en horen waarom zij op een internationaal podium thuis horen. De jury beoordeelt de acts op bluesinhoud, muzikaal en vocaal talent, originaliteit en uitstraling en bepaalt wie Nederland mag vertegenwoordigen in Memphis tijdens de International Blues Challenge eind januari 2019 en bij de European Blues Challenge in april 2019 op de Azoren.

Dutch Blues Foundation

Jury Dutch Blues Challenge 2017.
Vlnr: Wil Wijnhoven, Big Bo Brocken, Kjell Inge Brovoll, Winne Pennickx, Kars van Nus en Muriël van Dinteren.


De jury 2018 bestaat uit:
 
Daniel Eriksen - zanger/gitarist
Deze Noorse bluesartiest toert al meer dan 20 jaar en heeft met vele grote namen het podium gedeeld. Hij is een virtuoos op de slide gitaar en heeft inmiddels al meerdere awards in ontvangst mogen nemen. In januari 2018 behaalde hij met zijn muzikale partner de tweede plaats in de categorie solisten/duo’s bij de International Blues Challenge in Memphis.

 
Dutch Blues FoundationKat Riggins - zangeres
Met haar fantastische stem die doet denken aan Koko Taylor en Tina Turner, maakte de uit de VS afkomstige Kat Riggins grote indruk tijdens haar eerste Europese tournee in 2015. Sindsdien heeft Kat al op vele festivals in Europa gestaan. Komend seizoen staat ze in het theater met de ‘Keeping The Blues Alive’ Theater Tour van Johan Derksen en daarnaast staan er optredens gepland met de Erwin Java Band en The Fuzzy Licks.

Dutch Blues FoundationEdwin Risbourg - toetsenist/producer/studiomanager
De uit België afkomstige toetsenist speelt in meerdere formaties, maar is in Nederland vooral bekend geworden als Hammond speler bij The BluesBones. De band behaalde in 2017 tijdens de European Blues Challenge in het Deense Horsens een tweede plaats en dit leverde naast internationale bekendheid ook veel optredens op. Edwin is official Hammond Artist en runt een eigen opnamestudio. 

 
Dutch Blues FoundationSjaak Korsten - drummer/bandleider
In maart 2018 won Sjaak met The Ragtime Rumours als eerste Nederlandse band de European Blues Challenge in het Noorse Hell. De agenda van The Ragtime Rumours stroomde hierna vol met aanvragen voor optredens op grote festivals in heel Europa. Het debuutalbum ‘Comic And Other Songs For Smoking Concerts’ zal in oktober wereldwijd worden uitgebracht door RUF Records.

Dutch Blues FoundationNicolette Johns - managing editor/reporter
Nicolette is managing editor en reporter van ‘The Blues Alone?’. Een breed georiënteerd online muziekmagazine met een nog steeds groeiend lezersbereik in Nederland en Vlaanderen; lezersaantallen lopen van 5.000 tot 10.000 per maand. Nicolette is een bekend gezicht op festivals in binnen- en buitenland, maar ook voor optredens en interviews reist zij vele kilometers om recensies te plaatsen op haar website www.thebluesalone.nl

Dutch Blues Foundation

 


John van Empel - programmeur

Naast voorzitter van de Stichting Culemborg Blues is John ook programmeur van Culemborg Blues (4ezaterdag augustus) en de Culemborg Bluesnight (4e zaterdag januari). Het in binnen- en buitenland vermaarde Culemborg Blues Festival met zijn afwisselende programma en goede sfeer, vond afgelopen augustus al weer voor de 25e keer plaats. Voor zijn verdiensten ontving John in 2013 al een Koninklijke onderscheiding.

Dutch Blues Foundation

 
 
Kaarten voor deze middag ad. € 12,50 (voorverkoop, exc. servicekosten) zijn te bestellen via deze link.
Aan de zaal kosten de kaarten € 15,--.

Dutch Blues FoundationBekijk het nieuwsoverzicht