Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

GUMBO & THE MONK NAAR FINALE DUTCH BLUES CHALLENGE 2018
Geplaatst op dinsdag 4 september 2018

Na beoordeling van de twintig ingezonden aanmeldingen door de Challengecommissie van de Dutch Blues Foundation, hebben zeven bands en één duo zich geplaatst voor de finale op zondag 7 oktober 2018 in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep
Daar gaan ze uitmaken wie Nederland gaat vertegenwoordigen in Memphis tijdens de Internationale Blues Challenge 2019 en later dat jaar bij de European Blues Challenge. De aanmeldingen zijn beoordeeld op bluesinhoud, presentatie, originaliteit en vocaal- en instrumentaal talent. duo Gumbo and the Monk is de enige finalist in de categorie solo/duo-act. Op basis van hun optreden in de finale bepaalt de jury of dit duo Nederland mag vertegenwoordigen in Memphis. In tegenstelling tot vorige jaren worden er dit keer geen voorrondes gehouden. De geselecteerde acts gaan rechtstreeks door naar de finale om te laten zien en horen waarom zij op internationale podia thuishoren. Op zondag 7 oktober a.s. vindt in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep de finale van de Dutch Blues Challenge 2018 plaats. Evenals afgelopen jaren stellen we in de periode voorafgaand aan de Challenge wekelijks een finalist voor.

Dutch Blues FoundationDutch Blues Foundation


Bandbezetting:

Servaas Bollen (Gumbo) & Fabian Schrama (The Monk)
 
Waarom doen jullie mee aan de Challenge? 
Dit jaar zijn we precies 5 jaar actief als Gumbo & The Monk. Na vele avonturen en prachtige optredens zijn we er zeker van dat we onze missie om de ‘oerblues’ te verspreiden zullen voortzetten. Het is tijd voor een volgende stap en de DBC kan ons daar bij helpen.
 
Wat verwacht je van de Challenge? 
Naast dat het een feestje zal zijn om naast andere blues-broeders op te treden tijdens de finale is het een mooie gelegenheid om ons in de kijker te spelen bij programmeurs van bluespodia en festivals.
 
Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?
Bij de selectie voor de finale stipte de commissie een aantal dingen aan die beter kunnen. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Daarnaast bestuderen we eerdere finalisten om te kijken hoe zij het hebben aangepakt. 
 
Hoe plaatsen jullie jezelf in de bluesscene qua stijl en ambitie? 
We spelen voornamelijk vooroorlogse blues uit het zuiden van de VS op zelf gebouwde roots-instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Guitar en Diddley Bow. Ons doel is om daarmee de ‘oersound’ te benaderen uit de gebieden waar de blues ontstond. 
 
Is er iets wat het publiek van jullie zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven? 
We spelen op zelfgebouwde (roots-) instrumenten, net zoals de vroege blues musici.


Bekijk het nieuwsoverzicht