Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

HARLEM LAKE DE NIEUWE NAAM VAN DE DAVE WARMERDAM BAND
Geplaatst op zondag 14 februari 2021

Dave Warmerdam Band wordt HARLEM LAKE en livestream.

Op 27 februari kun je het debuutconcert van de band bijwonen via een livestream. Tijdens dit concert presenteert de band hun nieuwe nummers. Voor de gelegenheid hebben ze de band uitgebreid met blazers, percussie, gitaar én achtergrondzangeressen. Lekker thuis genieten van een compleet concert.
Uitzending van 20.30 tot 23.00 uur. Kijkgeld € 15,-. Bestel hier je tickets.

Dutch Blues Foundation

Harlem Lake. Van links naar rechts: Rick van de Voort, Lars Hoogland, Janne Timmer, Sonny Ray en Dave Warmerdam.

De Dave Warmerdam Band gaat verder onder een nieuwe naam: HARLEM LAKE. Tegelijkertijd zal in een op 27 februari uit te zenden livestream voor het eerst hun hun langverwachte nieuwe materiaal te horen en te zien zijn. De band bestaat uit 5 jonge muzikanten, maar voor deze speciale gelegenheid hebben zij hun band uitgebreid met zangeressen, een driekoppige blazerssectie, percussie en tweede gitarist. Het afgelopen jaar hebben zij hard gewerkt aan deze nummers en nu is dan eindelijk het moment daar om dit te laten zien aan het publiek.

Verwacht een krachtige set met een energie die je normaal enkel op de hoofdpodia van grote festivals tegenkomt. Zangeres Janne Timmer blaast een ieder weg met haar soulvolle stem vol power terwijl Sonny Ray haar zonder twijfel aanvult op de gitaar. Dave Warmerdam op toetsen is het brein achter de arrangementen en vormt een muzikale steunpilaar op het podium. Samen met een ijzersterke ritmesectie bestaande uit Rick Van de Voort (drums) en Lars Hoogland (bas) maken zij muziek die oprecht, gelaagd en diepgaand is, maar ook heerlijk is om helemaal op los te gaan.

De roots van de band liggen in de bluesmuziek maar door de invloeden van Joe Bonamassa en Tedeschi Trucks Band is hun geluid verbreed tot een stevige bluesrock sound met een vleugje soul. In 2019 wonnen zij de Dutch Blues Challenge. Begin vorig jaar stonden zij in de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis en in mei vertegenwoordigen ze Nederland bij de Europese Blues Challenge in Polen. Ze werden gespot door de Amerikaanse bluesgitarist Walter Trout en staan in september in zijn voorprogramma in onder andere Paradiso en 013.

Dutch Blues FoundationBekijk het nieuwsoverzicht