Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

HARLEM LAKE WINT DE EUROPEAN BLUES CHALLENGE 2022
Geplaatst op zondag 5 juni 2022

De jonge Nederlandse band Harlem Lake is winnaar geworden van de European Blues Challenge 2022. De European Blues Challenge (EBC) werd dit weekend voor de tiende keer gehouden en vond plaats in Malmö, Zweden.

Met deze overwinning heeft Nederland voor de tweede keer de European Blues Challenge gewonnen, nadat The Ragtime Rumours dat presteerden in 2018. 

Verdeeld over twee dagen namen 23 bands uit evenzoveel landen deel aan de Challenge. Voor een zeskoppige jury mochten de acts in twintig minuten laten zien en horen waarom zij op internationale podia thuishoren.

Harlem Lake won in 2019 de finale van de door de Dutch Blues Foundation georganiseerde Dutch Blues Challenge en plaatsten zich daarmee voor de International Blues Challenge in Memphis (januari 2020) en de European Blues Challenge. De EBC stond gepland om in 2020 in Nederland plaats te vinden, maar was door de coronacrisis gecanceld.

Harlem Lake heeft de tussenliggende twee jaar niet stilgezeten. Er is geschaafd, gestreamd, klein opgetreden, inspiratie opgedaan en nieuwe nummers geschreven. De band heeft in Malmö laten zien dat ze gegroeid zijn en heeft het publiek en de jury weten te raken.

De Dutch Blues Foundation wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorgdragen voor erkenning van bluesmuzikanten en wil een bijdrage leveren aan de bekendheid van de Blues in Nederland. Deelname aan de Challenge in de VS en Europa geeft bluesmuzikanten een extra duwtje in de rug naar meer bekendheid en richting de grotere (inter)nationale podia.

Op 2 oktober 2022 vindt de Dutch Blues Challenge plaats in Hotel de Rustende Jager te Nieuw-Vennep. Bands kunnen zich aanmelden en kans maken op een plek bij de EBC in 2023 in Polen. In 2024 vindt de European Blues Challenge plaats in Nederland.

Bekijk het optreden via facebook.com/harlemlakeband
Bekijk de uitslag en toegift op facebook.com/595632159/videos/744039470064386/
Bekijk het hele verhaal op de Facebookpagina van de Dutch Blues Foundation

Gefeliciteerd Harlem Lake.

Dutch Blues FoundationBekijk het nieuwsoverzicht