Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

JOHN HENDRIX ONTVANGT KEEPING THE BLUES ALIVE AWARD 2019
Geplaatst op zondag 29 november 2020

John 'Groovetime' Hendrix heeft zaterdag 28 november 2020 de Dutch Keeping the Blues Alive Award (KBA) ontvangen. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt door de Dutch Blues Foundation aan mensen of organisaties die de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de bluesmuziek. John Hendrix heeft zich op vele vlakken ingezet voor de blues, met als hoogtepunt de succesvolle Southern Bluesnight, welke John met medeoprichter van het eerste uur (1997) Jan Zimny, het Stiching Bluesnight-bestuur, het Parkstad Limburg Theater en vele anderen jarenlang organiseerde.

John Hendrix

John Hendrix

Al in de jaren zeventig was John betrokken bij het organiseren van culturele activiteiten. Gedreven door een grote passie voor muziek werd hij een enthousiast verzamelaar van platen en cd’s en bezocht hij veelvuldig concerten. Hij ging radioprogramma’s over jazzmuziek samenstellen en presenteren. Dit eerst voor radio-omroep Sittard en sinds 2002 voor zender L1, ook in Limburg. Samen met Hubert van Hoof presenteerde hij programma’s als Jazz tussen 5 en 6, Best of Jazz en Groovetime, waardoor hij bij velen bekendheid kreeg als John 'Groovetime' Hendrix. Dat John’s hart bij de blues ligt, blijkt uit zijn rol als promotor en organisator van diverse festivals zoals Southern Bluesnight en Southern Blues Nightfall in Maastricht, Heerlen en Horst, waar hij jaren actief is geweest. Ook was John lid van de redactie van het blad Jazznews en heeft hij meegewerkt aan de samenstelling van de gelijknamige cd Jazznews vol.1. Sinds een aantal jaar is hij presentator van Blues Rock Tegelen en organisator en presentator van C-Blues in het Cultuurhuis Heerlen. Samen met andere radiomakers, presentatoren en programmeurs was John lid van B.R.U.L (Blues en Rootsmuziek Uit Limburg), waar Giel Scholten aan de basis stond. Naast al deze bezigheden was John als docent Nederlands werkzaam in het middelbaar onderwijs en verbonden aan de Volksuniversiteit als docent muziekgeschiedenis.

Dutch Blues Foundation

De uitreiking vond plaats in het Parkstad Limburg Theater, waar John volledig verrast werd door de Dutch Blues Foundation, samen met het bestuur van Southern Bluesnight.

Fotografie: Leo Gabriels


Bekijk het nieuwsoverzicht