Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

THE JUKE JOINTS WINT DUTCH BLUES AWARD BANDS 2016
Geplaatst op dinsdag 14 maart 2017

The Juke Joints is winnaar geworden van de Dutch Blues Award in de categorie Dutch Blues Band 2016. Uit de door de Award Commissie voorgedragen genomineerden wisten de Zeeuwen voor de tweede keer in hun loopbaan de meeste stemmen te krijgen van het publiek.
Dutch Blues Foundation
Foto: Gerrie van Barneveld
Een band die zich al jarenlang onderscheidt ten opzichte van de overige Nederlandse bluesbands en overduidelijk een eigen stijl heeft ontwikkeld met voornamelijk zelf geschreven nummers en slechts incidenteel een cover. Met hun mengeling van blues, rock & roll, rockabilly en zydeco zetten The Juke Joints al ruim 32 jaar nationale en internationale podia in vuur en vlam. Optredens van de band ontaarden altijd in een feeststemming onder het publiek, of het nu een festival- of een café optreden is. Ook in 2016 wisten The Juke Joints zich zowel in Nederland als in het buitenland weer in de kijker te spelen.
Buiten hun eigen repertoire staan ze ook als begeleiders van mensen als Eddy 'The Chief' Clearwater hun mannetje en staan even makkelijk te spelen achter een gitaarvirtuoos als Jan Akkerman.

De Dutch Blues Award gaat op zaterdag 13 mei 2017 uitgereikt worden op hun eigen Kwadendamme Bluesfestival.
De Dutch Blues Awards worden jaarlijks door de Dutch Blues Foundation uitgereikt aan personen of organisaties die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues. Er worden Awards uitgereikt in de categorieën Dutch Blues Band, Dutch Blues Artist, Dutch Blues CD, Dutch Hall of Fame en Keeping the Blues Alive. De Dutch Blues Foundation zet zich sinds 2009 in voor de promotie van bluesmuziek en bluesmusici. De stichting wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorgdragen voor erkenning van bluesmusici en bijdragen aan de bekendheid van de blues in Nederland.

Meer informatie: www.dutchbluesfoundation.nl/bluesgrafie


Bekijk het nieuwsoverzicht