Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

JURY DUTCH BLUES CD AWARD UITGEBREID
Geplaatst op dinsdag 8 april 2014

Dutch Blues Foundation
Het hele jaar kunnen er Blues CD's aangemeld worden bij de Dutch Blues Foundation, die in 2014 zijn uitgekomen en in aanmerking komen voor de Dutch Blues CD-Award 2014. De MP3's worden doorgestuurd naar bluesradioprogramma's, waarvan de presentator in de jury zit. De jury is dit jaar uitgebreid met bluesrecensisten, zoals Ton Kok, Bert Lek en Gerrit Dijk. Zij schrijven onder andere voor de media Bluesmagazine, 8Weekly en Bluesbreeker.
 
Bluespresentatoren en -recensisten beluisteren de CD’s volledig en weten deze op kwaliteit te beoordelen. Via radiostations en bluesplatforms krijgen de aangemelde CD’s op deze manier veel promotie. Ze worden gedraaid en bekend gemaakt.

Uit alle aangemelde en beoordeelde CD’s van het betreffende jaar wordt een top drie samengesteld, waarop het publiek kan stemmen om de nummer één te bepalen. In het voorjaar van 2015 wordt de Dutch Blues CD-Award 2014 bekend gemaakt en uitgereikt.

Naast het bepalen van een Best Dutch Blues CD, wordt uit het aanbod van dat jaar een Best Self Produced Blues CD gekozen door de jury, welke aangemeld wordt voor de International Blues Awards in Memphis.

Klik hier voor het aanmelden van CD’s.


Bekijk het nieuwsoverzicht