Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

KEEPING THE BLUES ALIVE AWARD
Geplaatst op donderdag 3 maart 2011

De ‘Keeping The Blues Award 2010’ is naast de Awards,
Best Dutch Blues Band 2010, Best Dutch Blues Artist 2010, Best Dutch Blues Album 2010 één van de initiatieven van de Dutch Blues Foundation.

De 67-jarige Nico Bravenboer is in 1993 éénmaal per week begonnen met zijn radioprogramma ‘Bluezy’ op Radio Ridderkerk. Sinds 2003 is Bluezy twee keer per week te beluisteren op donderdagavond van 20:00 - 21:00 uur en op zaterdagavond van 19:00 - 21:00 uur. Nico’s radioshow is al lang niet meer weg te denken uit de huidige bluesscene en ‘Bluezy’ is dan ook uitgegroeid tot één van de meest gerenommeerde en populaire bluesradiostations, die zowel in ons land als over de landsgrenzen groots aanzien geniet.

In zijn programma besteedt Nico veel aandacht aan nieuwe en nog vrij onbekende bands, maar daarnaast heeft hij met grote regelmaat de gevestigde en populaire nationale- en internationale bluesmuzikanten te gast in zijn studio.

Daarnaast organiseert Nico Bravenboer jaarlijks het ‘Bluezy Bluesrockfestival’ in Ridderkerk. Op 2 april zal de 8e editie van het festival plaats vinden in Sporthal De Fakkel in Ridderkerk, waarbij een goede mix van nationale en internationale artiesten zullen optreden. Dit jaar zijn Ian Siegal, Johnny Mastro & Mama’s Boys, Oberg, Black Top, Lightning Guy & The Mighty Gators en Bas Paardekooper & The Blue Crew te gast in De Fakkel.

Bekijk het nieuwsoverzicht