Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

AWARD KEEPING THE BLUES ALIVE VOOR BRIELLE BLUES
Geplaatst op woensdag 3 juli 2024

Dutch Blues Foundation


Dutch Blues Awards.
Met de Dutch Blues Awards geeft de Dutch Blues Foundation (DBF) waardering aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de Blues in Nederland. Afgelopen jaren zette de DBF daarmee een kleine 100-tal bands, muzikanten, personen en organisaties in de spotlights. Een van de Awards is de KEEPING THE BLUES ALIVE AWARD. Hiervoor kunnen mensen of organisaties worden aangemeld die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de bluesmuziek in de afgelopen jaren. Iedereen kan een persoon of organisatie voordragen. Daarbij gaat het niet om hoeveel aanmeldingen er ingezonden zijn, maar om het verhaal erachter. Eerdere Awards in deze categorie gingen oa. naar Moulin Blues, Bert Lek en Bluesmagazine. 

Briele Blues.
De Keeping the Blues Alive Award gaat dit jaar naar BRIELLE BLUES. Wat in 1992 begon als een kleinschalig bluesfestival groeide de afgelopen 32 jaar uit tot een fantastisch jaarlijks, gratis toegankelijk evenement in de gezellige en historische Brielse binnenstad. Van heinde en ver trekt het festival zo’n 15.000 bezoekers die op drie grote podia en talrijke kleine straatpodia in Brielle kunnen genieten van fantastische grote en kleine bluesacts. Zondag 28 juli is de 32e editie. 2019 organiseert het team ook Blues in School projecten voor jaarlijks honderden leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Een grote groep vrijwilligers, vrienden, sponsors en gemeente houdt de Blues in Brielle Alive en is daarom Award-waardig. 

Uitreiking.
Zondagmiddag 6 oktober worden acht Awards uitgereikt tijdens de Dutch Blues Challenge, die dit jaar voor het eerst in TivoliVredenburg Utrecht plaatsvindt. Ticketverkoop.
Dutch Blues FoundationBekijk het nieuwsoverzicht