Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

WORKSHOP BIG BO BLUES4KIDS TIJDENS EUROPEAN BLUES CHALLENGE 2020
Geplaatst op dinsdag 10 maart 2020

Dutch Blues Foundation

 
Op 17 en 18 april aanstaande vindt de tiende editie van de European Blues Challenge plaats. Rondom de European Blues Challenge vinden diverse activiteiten plaats, waaronder op vrijdag- en zaterdagmiddag de workshop Blues 4 Kids. De gerenommeerde Nederlandse bluesmuzikant Big Bo verzorgt samen met Vera van Faassen elke middag om 14.00 uur en 15.30 uur twee educatieve voorstellingen voor Zaanse basisschoolkinderen. Per keer kunnen 30 à 40 kinderen deelnemen. Het achterste gedeelte van de zaal is voor ouders en andere toeschouwers gratis toegankelijk, zodat zij kunnen meekijken en luisteren.
 
Het doel van Blues 4 Kids is om kinderen te leren hoe het was om te moeten leven ten tijde van de slavernij, onder vaak barre omstandigheden. Hierbij proberen Bo en Vera een brug te slaan naar het heden. Big Bo zingt en speelt de traditionele liedjes en vertelt er prachtige verhalen bij uit de tijd van de Burgeroorlog, de segregatie in het zuiden van de Verenigde Staten en de ontwikkeling van de muziek in een tijdsbestek van zo’n kleine 100 jaar (±1850-1950). De kinderen kunnen meezingen en meeklappen op de oeroude ritmes. 

Info en tickets ebc2020.nl

Dutch Blues Foundation


Zowel de Dutch Blues Foundation als de European Blues Union vieren dit jaar hun tienjarig bestaan en dat wordt mede gevierd tijdens de European Blues Challenge op 17 en 18 april in het Zaantheater te Zaandam. De Dutch Blues Foundation haalde de EBC naar Nederland en de Stichting Blues in Zaanstad is de organisator. Aan het evenement wordt deelgenomen door artiesten uit vijfentwintig Europese landen, allen winnaars van de Blues challenges in eigen land. Een aantal van hen heeft hun land ook al vertegenwoordigd tijdens de International Blues Challenge in Memphis, welke eind januari plaatsvond. 


Bekijk het nieuwsoverzicht