Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

KING MO VERTEGENWOORDIGT NEDERLAND OP DE INTERNATIONAL BLUES CHALLENGE
Geplaatst op dinsdag 20 juli 2010

De Dutch Blues Foundation is opgericht in oktober 2009 ter promotie van de Bluesmuziek en Bluesmusici. De stichting wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorg dragen voor erkenning van Bluesmuzikanten en wil een bijdrage leveren aan de bekendheid van de Blues in Nederland. Aanleiding is de fameuze International Blues Challenge in Memphis, Tennessee.  De Dutch Blues Foundation is gelieerd aan de stichting in Amerika. Deze stichting is in 1980 in Memphis opgericht en geldt als DE organisatie die als doelstelling heeft de Blues geschiedenis en cultuur te bewaren voor de toekomst.

Jaarlijks zal er door de Dutch Blues Foundation een Blues Talentenjacht worden georganiseerd, waarbij bands en solo artiesten hun kunnen tonen aan een deskundige jury. De winnaar mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de jaarlijkse International Blues Challenge die in de eerste week van februari in Memphis zal worden gehouden. In het eerste jaar mag de Dutch Blues Foundation een band sturen zonder dat deze heeft meegedaan aan de Blues Talentenjacht.

Criteria

De uit negen leden bestaande Adviesraad van de Dutch Blues Foundation koos unaniem voor King MO. Dit advies werd door het bestuur ondersteund. Daarmee is  King MO de eerste Nederlandse Bluesband die Nederland op de International Blues Challenge gaat vertegenwoordigen. Voor deelname werd door de Amerikaanse Blues Foundation een aantal criteria opgesteld zoals: meest talentvol, bluesinhoud, uitstraling en originaliteit. Volgens de Dutch Blues Foundation is King MO klaar voor de wereldpodia, de grote festivals en kunnen zij moeiteloos de concurrentie aan met de huidige bluesgiganten.

 

King MO

Eind 2008 was de formatie King Mo een feit. Men sprak meteen van een potentiële superformatie. En dat is ook niet vreemd. De vijf bandleden hebben een indrukwekkende staat van dienst. Samen zijn ze goed voor driemaal North Sea Jazz, driemaal Moulin Blues en tweemaal BRBF Peer, België. In 2009 en 2010 was King Mo hoofdact op diverse grote Nederlandse festivals en wist probleemloos binnen de kortste keren het publiek voor zich te winnen, niet per se bluesliefhebbers.

Inmiddels ruim anderhalf jaar na oprichting en 2 cd’s later is King MO als Bluesband in Nederland volledig gesetteld. Naar nu blijkt zijn de impact en de opmars niet onopgemerkt gebleven.Bekijk het nieuwsoverzicht