Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

MAARIS NAAR FINALE DUTCH BLUES CHALLENGE 2018
Geplaatst op donderdag 13 september 2018

Op zondag 7 oktober a.s. vindt in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep de finale van de Dutch Blues Challenge 2018 plaats. Evenals afgelopen jaren stellen we in de periode voorafgaand aan de Challenge wekelijks een finalist voor. 
Na beoordeling van de twintig ingezonden aanmeldingen door de Challengecommissie van de Dutch Blues Foundation, hebben zeven bands en één duo zich geplaatst voor de finale op zondag 7 oktober 2018 in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep
Daar gaan ze uitmaken wie Nederland gaat vertegenwoordigen in Memphis tijdens de Internationale Blues Challenge 2019 en later dat jaar bij de European Blues Challenge. De aanmeldingen zijn beoordeeld op bluesinhoud, presentatie, originaliteit en vocaal- en instrumentaal talent. duo Gumbo and the Monk is de enige finalist in de categorie solo/duo-act. Op basis van hun optreden in de finale bepaalt de jury of dit duo Nederland mag vertegenwoordigen in Memphis. In tegenstelling tot vorige jaren worden er dit keer geen voorrondes gehouden. De geselecteerde acts gaan rechtstreeks door naar de finale om te laten zien en horen waarom zij op internationale podia thuishoren. Op zondag 7 oktober a.s. vindt in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep de finale van de Dutch Blues Challenge 2018 plaats. Evenals afgelopen jaren stellen we in de periode voorafgaand aan de Challenge wekelijks een finalist voor.

Dutch Blues Foundation


Dutch Blues Foundation


Bandbezetting:
Arnout Arkenbout - hammond
Chiron Schut - gitaar
Pandu Windartono - drums
Mariska Brink - zang
 
Waarom doen jullie mee aan de Challenge? 
We willen onze muziek aan zoveel mogelijk mensen laten horen en vonden dit een mooie kans. We denken dat dit het juiste podium voor MAARIS is. 
 
Wat verwacht je van de Challenge? 
Een leuke inspirerende dag vol goeie bands.
 
Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?
Onze muziek moet het werk doen. 
 
Hoe plaatsen jullie jezelf in de bluesscene qua stijl en ambitie? 
Wij plaatsen onszelf in de bluesscene door onze definitie van de blues te laten horen aan het publiek. Ambitie: zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met MAARIS. 
 
Is er iets wat het publiek van jullie zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven? 
Wij spelen in 432 hertz en de bas wordt gespeeld door de Hammond. 


Bekijk het nieuwsoverzicht