Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

MARBLETONES NAAR FINALE VAN DUTCH BLUES CHALLENGE
Geplaatst op maandag 23 juli 2018

Na beoordeling van de twintig ingezonden aanmeldingen door de Challengecommissie van de Dutch Blues Foundation, hebben zeven bands en één duo zich geplaatst voor de finale op zondag 7 oktober 2018 in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep
Daar gaan ze uitmaken wie Nederland gaat vertegenwoordigen in Memphis tijdens de Internationale Blues Challenge 2019 en later dat jaar bij de European Blues Challenge. De aanmeldingen zijn beoordeeld op bluesinhoud, presentatie, originaliteit en vocaal- en instrumentaal talent. duo Gumbo and the Monk is de enige finalist in de categorie solo/duo-act. Op basis van hun optreden in de finale bepaalt de jury of dit duo Nederland mag vertegenwoordigen in Memphis. In tegenstelling tot vorige jaren worden er dit keer geen voorrondes gehouden. De geselecteerde acts gaan rechtstreeks door naar de finale om te laten zien en horen waarom zij op internationale podia thuishoren. 

Dutch Blues Foundation


Dutch Blues Foundation


THE MARBLETONES

Bandbezetting:
Anne-Maarten van Heuvelen - Zang en bas
Ben Bouman - Mondharmonica
Arie Jan Folkerts - Gitaar
Paolo de Stigter - Drums
 
Waarom doen jullie mee aan de Challenge? 
De MarbleTones bestaan bijna twintig jaar. De eerste zeven jaar stond de band op de podia van bijna iedere blueskroeg en -festival. We speelden in binnen- en buitenland, tot aan San Francisco toe. 
Na die zeven jaar hebben we besloten een beetje gas terug te nemen. We hebben een paar jaar niet in Nederland gespeeld, we deden wel optredens in het buitenland. Ieder jaar een kort toertje in bijvoorbeeld Engeland of Finland. 
Drie jaar geleden hebben we besloten om weer wat serieuzer met de band aan de slag te gaan. We waren van plan om een nieuw album uit te brengen en we hebben daarvoor ook materiaal gemaakt. 
De Challenge leek ons een mooie manier om de MarbleTones weer eens onder de aandacht van blues liefhebbers te brengen. 
 
Wat verwacht je van de Challenge? 
Na twintig jaar MarbleTones zijn er nog steeds mensen die ons nog nooit hebben zien spelen en er zijn mensen die ons al heel lang niet meer hebben zien spelen. We hopen dat het een gezellige avond is met oude vrienden en bekenden en natuurlijk nieuwe gezichten die net als wij hun hart verpand hebben aan de blues.
 
Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen? 
De MarbleTones zijn een soort van huwelijk. Een nieuw dansje instuderen zal niet makkelijk zijn. Het publiek en de jury gaan een kort optreden van de MarbleTones zien en we hopen dat ze ervan gaan genieten.
 
Hoe plaatsen jullie jezelf in de bluesscene qua stijl en ambitie? 
De MarbleTones spelen blues die georiënteerd is op muziek uit de jaren veertig, vijftig en zestig. We zijn beïnvloed door authentieke Chicago style blues, West Coast Swing blues en soul-achtige nummers uit de hoogtijdagen van Stax Records. Met de band stonden we op hele grote en hele kleine podia en we proberen er altijd een mooi optreden van te maken waarbij gelachen en gedanst kan worden.
Onze ambitie bestaat zoals de ambitie van de meeste bands uit meer spelen voor meer publiek. Muziek is voor ons geen wedstrijd. Iedere muzikant speelt zoals hij als persoon is. We proberen met de MarbleTones samen muziek te maken die wij leuk vinden om te spelen en die het publiek leuk vindt om naar te luisteren.
 
Is er iets wat het publiek van jullie zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven? 
De MarbleTones bestaan al bijna twintig jaar uit drie ontzettend eigenwijze mensen die hun leven aan muziek wijden. Arie Jan als gitarist en met zijn gitaar- en mondharmonicaversterkerbedrijf Marble, Ben als mondharmonicaspeler, -leraar en -reparateur en Anne-Maarten als muzikant en bandcoach. De jongste telg van de band is Paolo de Stigter die ons op driejarige leeftijd al zag spelen en nu als drummer een vast en zeer gewaardeerd bandlid is die de oude mannen een beetje opschudt. We hebben al heel veel optredens samen gedaan en heel veel bijzondere dingen beleefd en als de MarbleTones morgen op wereldtoer kunnen, pakken we de koffers in en gaan we op pad. 

Dutch Blues FoundationBekijk het nieuwsoverzicht