Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

MICHAEL DE JONG IN DUTCH BLUES HALL OF FAME
Geplaatst op woensdag 21 juni 2017

Afgelopen vrijdag, 16 juni 2017, stond het op één na laatste concert van de singer/songwriter/gitarist Michael de Jong gepland in het kleine, maar gezellige Van Ginkel Theater in Wijk bij Duurstede.

Dutch Blues Foundation


Rond acht uur had zaal zich gevuld met veel genodigden van Michael, aangevuld met een flinke groep hardcore fans. Toen rond achten de lichten uitgingen werd een broos ogende Michael het podium opgeholpen, pakte een gitaar en zette het eerste nummer in van een indrukwekkende eerste set. Terwijl hij tussen de nummers af en toe even tot rust moet komen, vertolkt hij zijn songs nog steeds op indrukwekkende wijze en met volle overgave. 'False Alarm' is een van de recentere stukken uit zijn oeuvre, maar we krijgen een prachtige bloemlezing van zijn werk door de loop der jaren voorgeschoteld.

Dutch Blues Foundation


Na het besluit van de eerste set is het de beurt aan Dirk de Hen van de Dutch Blues Foundation om het woord te nemen. In korte tijd weet hij de carrière van de muzikant prima samen te vatten. Daarna is het de beurt aan Michael zelf om een dankwoord uit te spreken voor degenen die hem door de loop der tijd zijn blijven steunen, waarna vriend en collega Willem van Dullemen hem uiteindelijk de Award voor de Hall Of Fame komt overhandigen. Een staande en volledig verdiende ovatie valt hem vervolgens ten deel.

Dutch Blues Foundation


Na de pauze krijgen we nog een tweede en minstens even imposante set voorgeschoteld met ondermeer mijn persoonlijke favoriete nummer 'Breathe' en Michael's magnus opus 'Park Bench Serenade'.

Dutch Blues Foundation


Dan is het afgelopen. Michael heeft weer alles gegeven en kan zich nu in alle rust gaan werpen op het schrijven en opnemen van nieuw werk. Op 1 december a.s. zal zijn allerlaatste optreden plaatsvinden in Café de Amer in Amen, waar hij in het verleden vele malen mocht schitteren en dit over enkele maanden ongetwijfeld nogmaals gaat doen.

Foto's: Folkert Hielema


Bekijk het nieuwsoverzicht