Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

NEDERLANDSE DEELNAME AAN DE 37E INTERNATIONAL BLUES CHALLENGE MEMPHIS 18-2
Geplaatst op dinsdag 14 september 2021

Jaarlijks kunnen de winnaars van de Dutch Blues Challenge (DBC) deelnemen aan de European Blues Challenge (EBC) en de International Blues Challenge (IBC). De wereldwijde coronapandemie gooide dit schema afgelopen jaren echter stevig in de war en resulteerde in het cancelen van de DBC’s en EBC’s in 2020/2021 en de IBC 2021.

Dutch Blues Foundation

 
Gelukkig staan de IBC in Memphis van 18-22 januari 2022 en de EBC in Malmö van 24-26 maart 2022 gepland. Harlem Lake (voorheen Dave Warmerdam Band) gaat naar Malmö, maar voor de IBC zijn door het vervallen van een DBC in 2021 geen nieuwe deelnemers beschikbaar. Omdat het zonde zou zijn om in 2022 geen Nederlandse bluesacts te kunnen laten deelnemen, is overlegd met The Blues Foundation in Memphis. Er is begrip voor onze situatie. We zijn van harte welkom met een band en een solo/duo act, maar enige vorm van challenge dient daaraan wel ten grondslag te liggen. Wij hebben ervoor gekozen om uit de winnende DBC-acts van de afgelopen 10 jaar een keuze te maken en de meest kansrijke acts de kans te geven opnieuw deel te nemen en een impuls te geven aan hun carrière. In overleg met Memphis is daarvoor een korte selectieprocedure uitgewerkt, die voor hen voldoende objectiviteit biedt. Alle DBC-winnaars worden gevraagd of ze belangstelling hebben voor een nieuw Memphis-avontuur. De aanmeldingen worden beoordeeld door een IBC-commissie. De procedure vind je hier.
 
Liever hadden we natuurlijk een prachtige nieuwe Challenge in Nederland gehad dit jaar, maar de steeds wisselende coronamaatregelen maakten dat niet mogelijk. Voor nu is dit het meest haalbare.
 
Dutch Blues Foundation


Bekijk het nieuwsoverzicht