Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

NIEUWE AWARDCOMMISSIE 2013
Geplaatst op donderdag 30 mei 2013

Vorige jaren waren dat bv. the Juke Joints, the Veldman Brothers, Tineke Schoemaker van Barrelhouse en Big Pete. De keuze wie uiteindelijk de Awards ontvangen wordt bepaald via een digitale stemming door de bluesliefhebbers. Zij stemmen op genomineerden, die door een Awardcommisie worden voorgedragen.
Tot op heden bestond de commissie uit de leden van de Raad van Advies (RVA), maar vanaf 2013 maken ook niet RVA-leden deel uit van de commissie. Op een oproep in april reageerden een groot aantal personen, die graag mee willen denken en daaruit is een keuze gemaakt.
De Awardcommissie 2013 bestaat nu uit 5 leden van de RVA (Nanny Kajuiter, Wil Wijnhoven, Leo Gabriels, Rien Wisse en Arie Verheul) en 7 niet aan de DBF-gelieerde bluesliefhebbers. Dat zijn Bert Visscher, Gerrie Janssen, John Zwetsloot, Ton Kok, Werner Berkens, Ruben Hoeke en Kuno Mooren.
In de komende zomermaanden gaan ze aan de slag en op 6 oktober (Bluesdag/Dutch Blues Challenge) wordt bekend gemaakt wie de genomineerde muzikanten en bands zijn. 
Van 7 oktober t/m 31 december kan er gestemd worden en in maart 2014 worden de Dutch Blues Awards daadwerkelijk uitgereikt.


Bekijk het nieuwsoverzicht