Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES FOUNDATION OP ZOEK NAAR NIEUW BESTUUR
Geplaatst op maandag 13 december 2021

Heb je hart voor de Blues en bestuurlijke ervaring?
En durf je het aan om de Dutch Blues Foundation voort te zetten?
Lees dan verder.


Dutch Blues Foundation


Na bijna 12,5 jaar aan het roer te hebben gestaan van de Dutch Blues Foundation vindt het huidige bestuur het tijd om plaats te maken voor een nieuwe lichting. De Dutch Blues Foundation is in oktober 2009 opgericht ter promotie van de blues en bluesmusici. Met als doel talentvolle muzikanten een podium bieden, zorgdragen voor erkenning van bluesmuzikanten en een bijdrage leveren aan de bekendheid van de Blues in Nederland door middel van het samenbrengen van musici, organisatoren, platenlabels en media. In de afgelopen 12,5 jaar zijn heel veel doelen bereikt. Bands die meededen aan de Dutch Blues Challenge kregen een opstap naar de grotere Nederlandse podia en Europese blues-festivals. Er zijn vele Dutch Blues Awards uitgereikt en er is een prachtige Dutch Blues Hall of Fame gecreëerd.

De Blueskrant besteedde in de editie juli 2021 aandacht aan de Dutch Blues Foundation. In een interview met voorzitter Karen Neumann, penningmeester Marcel van der Linden en secretaris Lianne Ruijgrok werd terug- en vooruit geblikt aan de hand van de volgende vragen: Zijn alle doelen bereikt, is er ruimte voor groei en hoe begon het eigenlijk? Lees hier het volledige interview.

Dutch Blues Foundation

Het bestuur heeft de afgelopen jaren keihard gewerkt en een stevig fundament gelegd voor een mooie toekomst. Dit hebben zij gedaan met brede steun van een Raad van Advies en een grote groep vrijwilligers. Nu is het tijd om het stokje over te dragen. Karen verwoordt het als volgt in het Blueskrant-interview: 'We zijn op het punt gekomen dat iedereen in het bestuur een andere richting op gaat, zo gaat dat in het leven. We zijn klaar om het over te geven aan iemand anders. Een nieuw bestuur moet zich richten op hetgeen zij in gedachten hebben met nieuwe energie. Het zou fijn zijn als de voorzitter iemand is die toegang heeft tot de grote media instanties, dat verdient de blues in Nederland. Iemand die weet hoe er geld gegenereerd kan worden waarmee er mooie initiatieven tot stand kunnen komen. Iemand die tijdens de challenges een verbindende factor is, de liefde voor de blues uitstraalt en hart heeft voor één van de mooiste families van Nederland.'
 
Heb jij of jouw blues-organisatie interesse en wil je meer weten over de Dutch Blues Foundation en de functies binnen het bestuur, neem dan contact op, zodat we met elkaar in gesprek kunnen gaan.
 
Mail: office@dutchbluesfoundation.com
Tel: 06-55861758

Dutch Blues Foundation

Bestuur DBF. Vlnr: Lianne Ruigrok, Karen Neumann en Marcel van der Linden. Foto Gonnie Beers Herfst.

Bekijk het nieuwsoverzicht