Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

PROGRAMMA BLUESDAG 4 OKTOBER 2015
Geplaatst op zondag 5 juli 2015

Op zondag 4 oktober wordt in Best Western Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep de vijfde editie van de jaarlijkse Bluesdag gehouden. Vanaf 10.30 tot 14.45 uur kunnen er workshops en masterclasses worden gevolgd. Er is een bluesmarkt, een bluesquiz, een fototentoonstelling en livemuziek. Om 14.30 uur gaat de zaal open, waar de Dutch Blues Challenge plaatsvindt.
 
Workshops
John F. Klaver, winnaar Dutch Blues Challenge 2011 & 2013 en als enige Nederlander lid van het gitaristen-team van Jamtrackcentral, geeft een workshop ‘instant bluesplaying’ voor gitaristen. Antal Steixner  laat iedereen meetrommelen op de Cajon, een houten kist als percussie-instrument. Hans de Vries leert ‘the do’s and don’ts of playing (blues)harmonica’, waarbij deelnemers geen noten hoeven te kunnen lezen om mee te doen.
Klik op deze link voor meer informatie.
 
Masterclasses
Oude rot in het vak, Phil Bee, deelt tips & tricks met muzikanten en belangstellenden om een band te promoten. Wil Hermens vult aan met het administratieve en juridische aspect.
Auteur en oud radio-presentator Marc Stakenburg schetst ‘how the blues got electric’ door de bijzondere geschiedenis en de ontwikkeling van de blues te laten zien en horen.
Klik op deze link voor meer informatie.
 
Bluesmarkt
In de foyer waant de bezoeker van de Bluesdag zich in Beale Street (Memphis) of Maxwell Street (Chicago). Er is livemuziek te horen, mee te doen aan een bluesquiz, Nederlandse blueshelden te aanschouwen in de fototentoonstelling, bluesgerelateerde kramen te bezoeken en meer.
Tickets voor de Bluesdag zijn € 10,00 (voorverkoop), onder de 18 gratis. Dit is inclusief toegang tot de workshops, masterclasses, bluesmarkt, fototentoonstelling en de Dutch Blues Challenge. Voor de workshops en masterclasses geldt vol = vol.
Voor ticketverkoop klik hier en inschrijven voor workshops en masterclasses via deze link.

Dutch Blues Challenge
Met de Dutch Blues Challenge gaan Nederlandse bluesartiesten de uitdaging aan om in januari volgend jaar een plek te veroveren bij de befaamde International Blues Challenge in Memphis. De band vertegenwoordigt daarnaast Nederland tijdens de Europese Blues Challenge in Italië. Ook levert het de deelnemers promotie en boekingen op, doordat zij zichzelf presenteren aan een breed publiek, organisatoren, radiomakers en clubs.
In de categorie solo/duo nemen deel: Big Bo, The Damned and Dirty, The Guitar Guy and Kid Harpin’, terwijl Rusty Apollo, Zippy Leaps, Phil Bee’s Freedom, The Bluetails, The First Lady en de Robert Smith Bluesband hun bandkwaliteiten over het voetlicht brengen.
Voor ticketverkoop klik hier Bekijk het nieuwsoverzicht