Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

THE RAGTIME RUMOURS WINNEN DE EUROPEAN BLUES CHALLENGE 2018
Geplaatst op zondag 18 maart 2018

Dutch Blues Foundation

Fotografie Christophe Losbergen

  1. The Ragtime Rumours (Nederland)
  2. Fried Okra Band (Denemarken)
  3. Vítor Bacalhau (Portugal)

The Ragtime Rumours zijn de winnaar geworden van de European Blues Challenge 2018. De European Blues Challenge (EBC) werd in het weekend van 16-17 maart 2018 voor de achtste keer gehouden en vond plaats in het Noorse Hell. Met deze overwinning schrijven The Ragtime Rumours geschiedenis door als eerste Nederlandse band de EBC te winnen. Verdeeld over twee dagen namen 21 bands uit evenzoveel landen deel aan de Challenge. Voor een zeskoppige jury mochten de acts in 20 minuten laten zien en horen waarom zij op internationale podia thuishoren. 

Zaterdag rond middernacht sprak de jury haar oordeel uit en kwamen de emoties bij de band pas echt los. Wat waren ze blij. En terecht, hun act van oude oorspronkelijke blues in een compleet nieuw jasje met uitstekende muzikanten en een podiumpresentie die er zijn mag. NikiThimoSjaak en Tom van harte gefeliciteerd met deze terechte en klinkende overwinning.

The Ragtime Rumours wonnen vorig jaar de finale van de door de Dutch Blues Foundation georganiseerde Dutch Blues Challenge en plaatsten zich daarmee voor de International Blues Challenge in Memphis (januari 2018) en de European Blues Challenge in Hell (maart 2018). 

De Dutch Blues Foundation wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorgdragen voor erkenning van bluesmuzikanten en wil een bijdrage leveren aan de bekendheid van de Blues in Nederland. Deelname aan de Challenge in America en Europa geeft bluesmuzikanten een extra duwtje in de rug naar meer bekendheid en richting de grotere (inter)nationale podia.
Dutch Blues Foundation

Fotografie Frank Nielsen

Dutch Blues Foundation

Fotografie Christophe Losbergen

Dutch Blues Foundation

Fotografie Frank Nielsen


Bekijk het nieuwsoverzicht