Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

THOMAS TOUSSAINT ONTVANGT DBA HARPIST 2016
Geplaatst op vrijdag 24 maart 2017

Dutch Blues Foundation


Locatie: Haarlemse Blues Club/Circus Hakim
Korte Versprockweg 7
2024 BS Haarlem

Thomas Toussaint is in zeer korte tijd opgeklommen van mondharmonicaspeler, zanger en bandleider. Om in zo’n kort tijdsbestek al winnaar van de Dutch Blues Award te worden moet je wat in huis hebben. Dat heeft Thomas en daar heeft hij hard voor gewerkt. Spreek met een willekeurige harpist uit binnen- en buitenland, iedereen kent de getalenteerde harper Thomas Toussaint.
In de sfeervolle Haarlemse Blues Club stroomt het ver voor aanvang vol met vele belangstellenden. Voorafgaande aan de uitreiking wordt er gespeeld door de Award winnaar zelf, Robbert  Fossen (voc/gtr), Shakedown Tim (gtr), Ivan Schilder (pno), Jan Markus (bgtr), Lars Hoogland (dms) en gastzanger Willie Buck.
Aan het eind van de eerste set is het moment daar. Lianne Ruijgrok, secretaris van de Dutch Blues Foundation, legt in een korte heldere verklaring uit wat de Foundation is en doet. Blueszanger Willie Buck uit Chicago gaat naast Thomas staan om hem plechtig de felbegeerde Award te overhandigen. Geluk en emotie gaan hand in hand. Dolgelukkig toont Thomas zijn Award aan de fotografen en aan het juichend publiek. Het is feest in Haarlem.
De tweede set van de samengestelde band onder leiding van Thomas en Robbert Fossen speelt pure Chicago Blues waarbij het dansend publiek volledig aan hun trekken komen. Natuurlijk kan een toegift niet uitblijven. Lang uitgesponnen songs van Muddy Waters houden de dansers nog enige tijd op de vloer totdat uiteindelijk  definitief het doek valt.
Nanny Kajuiter 
Dutch Blues Foundation
Foto's: Karin Rövekamp


Bekijk het nieuwsoverzicht