Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

UITBREIDING BESTUUR EN WISSELING RAAD VAN ADVIES DUTCH BLUES FOUNDATION
Geplaatst op woensdag 26 augustus 2015

Uitbreiding bestuur en wisseling Raad van Advies Dutch Blues Foundation

Dutch Blues Foundation

 
De Dutch Blues Foundation is uitgebreid met een aantal enthousiaste vrijwilligers in het bestuur en in de Raad van Advies.
 
Dirk de Hen komt het bestuur versterken. Dirk was tien jaar lang via Zaanradio en het bluesprogramma 'Blues Halfway' bekend als 'Dirk Rooster'. Met een kleine 40 jaar ervaring als jurist en in verschillende bestuursfuncties verwacht hij een goede bijdrage te kunnen leveren aan de Dutch Blues Foundation. Dirk maakt rond zijn 18e kennis met de blues en is daarnaast geïnteresseerd in andere muzieksoorten.
 
Het bestuur bestaat verder uit voorzitster Karen Neumann, penningmeester Marcel van der Linden en secretaris Lianne Overbeek.
 
De Raad van Advies is recent aangevuld met Janny van Doorn en Benjamin Streuper. Daarnaast hebben Rien en Marion Wisse besloten om te stoppen met hun werkzaamheden voor de Dutch Blues Foundation.
 
Janny van Doorn raakte gepassioneerd door de blues in de roemruchte Weerwolf in Leersum, eind zestiger jaren. Janny bezocht veel optredens en festivals in binnen- en buitenland en is nog steeds bijna wekelijks wel ergens in het land voor het podium te vinden. De muziek, de sfeer en ook de contacten met organisatoren, muzikanten en andere betrokkenen zijn de drijfveer om de blues te blijven promoten. 'Want alleen samen houden we de blues levend'.
 
Sinds 2010 houdt Benjamin Streuper, met zijn bedrijf Benjamin Harmonica, zich bezig met het geven van mondharmonica lessen en workshops. Benjamin is actief als (blues) zanger en mondharmonica speler. Hij wil graag vanuit het perspectief van de muzikant de blues levend in Nederland.
 
Rien en Marion Wisse, betrokken bij de start van de Dutch Blues Foundation, hebben na vijf jaar de keus gemaakt om te stoppen met hun taken voor de bluesstichting. Het bestuur dankt hen hartelijk voor hun waardevolle bijdrage en waardeert hun kundige, kritische en enthousiaste inzet. Door het 38 jaar lang uitgeven van het bluestijdschrift Block kon de Dutch Blues Foundation bij Rien en Marion putten uit een schat aan blueshistorische en journalistieke kennis. Zij ontvingen in 2010 de Amerikaanse Keeping the Blues Alive Award, in 2012 gevolgd door de Dutch Keeping the Blues Alive Award.
 
De Raad van Advies bestaat verder uit voorzitter Arie Verheul en de leden Onno Wink, Nanny Kajuiter, Leo Gabriëls, Fred Broekman, Ton Kok, René Wijs en Ruud Jansen. 


Bekijk het nieuwsoverzicht