Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

UITREIKING DUTCH BLUES AWARD BANDS 2016 THE JUKE JOINTS
Geplaatst op zondag 14 mei 2017

The Juke Joints
The Juke Joints

Voor de tweede keer (2012) een Dutch Blues Foundation Award 2016 in de categorie bands voor The Juke Joints. The Juke Joints onderscheiden zich van andere bluesbands in die zin dat zij vrij variabel spelen. Een gedeelte bestaande uit pure Chicago blues, een overstapje naar rock blues en een eigen zydeco variant. Kortom een band die uniek is in zijn soort.
Op eigen verzoek zou de uitreiking plaatsvinden tijdens het Kwadendamme Bluesfestival op zaterdag 13 mei 2017 te Kwadendamme. Alvorens het zover was werden de bandleden toegesproken door Leo Gabriels (Raad van Advies). Leo noemde de specifieke prestaties van The Juke Joints en raadde bezoekers aan eens op de website van de foundation te kijken. Word donateur want de Dutch Blues Foundation is er voor jullie. 
Aan de Amerikaanse blueszangeres Lady A de eer om het felbegeerde beeldje te overhandigen. Lady A (Anita White) maakte korte metten met het uitreiken van de Award. Zonder woorden gaf zij de bandleden een hand, reikte het mooie beeldje regelrecht in handen van frontman Peter Kempe en klaar was het. Eigenlijk past dit gebaar wel bij de band. Niet te lang bij stil staan en over tot de orde van de dag. Juke Joints, van harte gefeliciteerd.
Dutch Blues Foundation
Leo Gabriels

Tekst en foto's Nanny Kajuiter


Bekijk het nieuwsoverzicht