Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

VEELZIJDIGE BLUESMARKT TIJDENS DE BLUESDAG
Geplaatst op maandag 15 september 2014

Dutch Blues Foundation
De vraag die in de hoofden van alle bezoekers van de Bluesdag in Best Western Hotel De Rustende Jager op 5 oktober in Nieuw Vennep zal rondspoken is uiteraard welke artiesten Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de International Blues Challenge in Memphis volgend jaar.
Maar de Bluesdag biedt nog veel meer. Om 10:30 beginnen de workshops, een masterclass en een bluesmarkt. Zo demonstreren veteranen Ruud van Ingen (piano, zang), Willem van Dullemen (gitaar, zang) en de jongere Machiel Meijers (harmonica, zang) inzicht in de technieken van de prewar blues (pakweg 1920-1940).
En verkopen Blues4Sale en Get Back Records, beiden uit Dordrecht, een unieke selectie aan nieuwe en tweedehands bluesplaten en cd’s. Ook is er een stand waar cd’s van de aan de Dutch Blues Challenge deelnemende artiesten worden Bluesmarkt 2013
verkocht.
Wie van de aankopen bij hen direct iets wil horen kan terecht bij de stand van DJ Fons Delemarre. Hij draait, tegen betaling van een euro, zojuist aangeschafte of favoriete bluesnummers.
Verder zijn er Mascolori (unieke en door veel muzikanten gedragen schoenen en een live painting show), Route ’66 Shop (Amerikaanse jaren zestig materialen) en Marco Goudriaan (in hout gebrande portretten van bluesmuzikanten). Music Steps brengt harmonica’s en verwante artikelen aan de man en Leather Feather Fur verkoopt armbanden en tassen.
Zowel de Dutch Blues Foundation als de European Blues Union zijn met een infostand vertegenwoordigd.
Daarbij is uiteraard ook de eerder gemelde fototentoonstelling ‘Helden van de Blues’ te zien.
De markt is gratis. Voor de workshops, masterclass en de Dutch Blues Challenge is slechts één toegangsbewijs van 10,- euro, in de voorverkoop, voldoende. 

Bekijk het nieuwsoverzicht