Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

VOORRONDE DUTCH BLUES CHALLENGE 27 MEI GORCUM
Geplaatst op dinsdag 25 april 2017

Dutch Blues Foundation
 
Jaarlijks organiseert de Dutch Blues Foundation een Dutch Blues Challenge waarbij bluesbands, duo's en solo-artiesten de uitdaging aangaan om te laten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium thuis horen en wie van hen namens Nederland mee mogen doen aan de International Blues Challenge (IBC) in Memphis (USA) in januari 2018. De band mag ook mee doen aan de European Blues Challenge maart 2018 in Noorwegen.
 

Voorrondes en finale

Net als vorig jaar vinden er ook in 2017 vier voorrondes plaats op bluespodia, verspreid over Nederland. Op deze manier krijgen meer bluesmuzikanten de kans zich te presenteren voor een breder publiek. Begin dit jaar schreven negenendertig bands en solo/duo’s zich in, waarvan er drieëntwintig werden geselecteerd voor één van de vier voorrondes in Gorcum, Venlo, Hoofddorp en Hoogeveen. Vanuit elke voorronde gaan de twee bluesacts met de hoogst gewaardeerde score op bluesinhoud, muzikaal talent, originaliteit en uitstraling, door naar de finale op 8 oktober in Nieuw-Vennep.
 

Voorronde Gorcum

De voorronde in Gorcum vindt plaats op zaterdagavond 27 mei 2017 in PODIUM GORCUM, Grote Haarsekade 120. De organisatie in Gorcum is tot stand gekomen in zeer nauwe en plezierige samenwerking met het enthousiaste team van Poppodium Gorcum. Ze zijn bezig om van hun podium hét muzikale centrum van de regio te worden met Soul, Metal, Musicals en Blues. Een voorronde van de  Dutch Blues Challenge past dus uitstekend in hun programma. De zaal  is vanaf 19.00 uur open, de solo en duo’s spelen vanaf 20.00 uur. Elke act speelt 20 minuten, een prachtige gelegenheid dus om binnen een paar uur zes goede bluesacts te zien en horen. Na afloop maakt de jury bekend welke twee zij het meest geschikt vonden voor de finale.
 

Zes solo en duo acts

De voorronde in Gorcum  wordt een zeer speciale bluesavond. De zaal wordt omgebouwd tot een soort Amerikaanse bluesclub met zitjes, waar je rustig kunt genieten van zes uitstekende acts. Geen ruige bands, maar ingetogen blues door solisten en duo’s. Een echte avond luisterblues dus. De zes solo en duo’s, die zich in Gorcum presenteren zijn:
 
Esk-Esque uit Gelderland
Homeless uit Friesland
Mr. Boogie Woogie uit Noord Holland
The Men - Unplugged uit Noord Holland
The Mudbirds uit Friesland
Theo Sieben uit Noord Holland
 
Voor de voorrondes zijn de tickets € 10  (excl. servicekosten) en € 12,50 aan de zaal, indien nog beschikbaar.
Tickets zijn te bestellen via www.dutchbluesfoundation.nl/dutch-blues-challenge/tickets

Bekijk het nieuwsoverzicht