Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

BIG BO NAMENS NEDERLAND NAAR 37E INTERNATIONAL BLUES CHALLENGE MEMPHIS
Geplaatst op maandag 25 oktober 2021

Dutch Blues Foundation

Big Bo vertegenwoordigt Nederland op de 37e International Blues Challenge in Memphis van 18-22 januari 2022

Gitarist/zanger Big Bo heeft een enorme staat van dienst in Blues Nederland. Hij heeft in 2016 in de categorie solo/duo in Memphis de halve finale gehaald, na het winnen van de Dutch Blues Challenge in 2015. Daarnaast sleepte Bo Brocken diverse Dutch Blues Awards in de wacht, zoals die voor Bluesact (2019) en tot tweemaal toe voor zijn CD (2015 en 2018). Ook ontving hij samen met Vera van Faassen een Award voor Bijzondere Prestatie (2020) voor Blues4Kids, een programma waarbij kinderen kennis maken met het ontstaan van de blues gekoppeld aan maatschappelijke thema’s. Big Bo speelt al meer dan 30 jaar zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op diverse instrumenten als 'one-man-band' en speelt hij, met passie en emotie, naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’30, ’40 en ’50 met als specialiteit de Deltablues. 

Dutch Blues Foundation

Big Bo Brocken. Foto Vera van Faassen

Normaal gesproken organiseert de Dutch Blues Foundation jaarlijks een Dutch Blues Challenge (DBC), waarbij de winnaars kunnen deelnemen aan de European Blues Challenge (EBC) en de IBC in Memphis. De wereldwijde Corona-pandemie gooide dit schema de afgelopen jaren stevig in de war en resulteerde in het cancelen van de DBC’s en EBC’s in 2020/2021 en de IBC 2021.

DBC-winnaars van de afgelopen 10 jaar zijn gevraagd of ze belangstelling hebben voor een nieuw Memphis-avontuur. Via een door The Blues Foundation in Memphis goedgekeurde korte selectieprocedure en een IBC-commissie is Big Bo verkozen als act om deel te nemen aan de IBC. De procedure vind je op onze website.
 
Naast de IBC in Memphis van 18-22 januari 2022, staat gelukkig ook de 10e EBC in Malmö van 24-26 maart 2022 weer gepland. De band Harlem Lake (voorheen Dave Warmerdam Band) gaat namens Nederland naar Malmö. 

Dutch Blues FoundationBekijk het nieuwsoverzicht