FaceBook Twitter Pinterest YouTube

DUTCH BLUES AWARDS

De Dutch Blues Awards worden jaarlijks uitgereikt  aan mensen die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Blues in Nederland. De Dutch Blues Awards voor de categorieën; Dutch Blues Band , Dutch Blues Artist, Dutch Blues CD en Keepin the Blues Alive Awards.

Dutch Blues Awards 2016

De awardcommissie heeft inmiddels bepaald welke bands en artiesten genomineerd zijn voor de Awards 2016. Vanaf 10 oktober 2016 tot 1 januari 2017 kon er gestemd worden. De Dutch Blues Awards 2016 worden begin 2017 uitgereikt op diverse plaatsen in het land.

 

Stemmen

Er kon tot 1 januari 2017 gestemd worden op de genomineerde bands en muzikanten.
Vanaf 1 februari 2017 tot 1 maart 2017 kon er gestemd worden op de Top3 CD 2016.

Aanmelden voor Best Dutch Blues CD 2017

Is je CD uitgekomen in 2017, dan kun je deze aanmelden voor de Best Dutch Blues CD Awards 2017.
Stuur de CD per post en upload de MP3's. De MP3's worden naar bijna alle bluesradioprogramma's verstuurd. De CD's worden beoordeeld door de CD-Jury en gedraaid op de radio-stations. Deze jury bestaat uit presentatoren van Blues radioprogramma’s en recensenten. De CD’s worden beoordeeld in vier categorieën: bluesinhoud, mix, originaliteit/eigen geluid en algemene indruk. De drie CD’s met de meeste punten zijn de CD’s waar het publiek zijn stem op mag uitbrengen. Het stemmen kan van 1 februari tot 1 maart 2018.

Naast het bepalen van een Best Dutch Blues CD, wordt uit het aanbod van dat jaar een Best Self Produced Blues CD gekozen door de jury, welke aangemeld kan worden voor de International Blues Awards in Memphis (USA).
Lees hier de Best Self Produced Official Rules.