Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES AWARDS

De Dutch Blues Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Blues in Nederland. De Dutch Blues Awards voor de categorieën; Blues muzikant, Blues-act, Bijzondere prestatie, Publieksprijs, Jong Blues Talent, Hall of Fame, Keeping The Blues Alive en Blues CD.

Dutch Blues Awards

Sinds de oprichting van de Dutch Blues Foundation in 2009 zijn de Dutch Blues Awards een niet meer weg te denken begrip geworden in de Nederlandse blues community. Mede door de opgedane ervaringen sinds het instellen van de awards en door de vele suggesties die werden ontvangen uit de bluescommunity is de tijd aangebroken om een aantal verbeteringen door te voeren.Dutch Blues Foundation


Dutch Blues CD Awards 2021

CD's die uit zijn gekomen tussen 1 januari en 31 december 2021 kunnen aangemeld worden voor de Dutch Blues CD Award 2021 via het aanmeldformulier.
De CD's worden beoordeeld door de CD-Jury en gedraaid op de radio-stations. Deze jury bestaat uit presentatoren van Blues radioprogramma's en recensenten. De CD's worden beoordeeld in vier categorieën: bluesinhoud, mix, originaliteit/eigen geluid en algemene indruk. De drie CD's met de meeste punten zijn de CD's waar het publiek zijn stem op mag uitbrengen.

Naast het bepalen van een Best Dutch Blues CD, wordt uit het aanbod van dat jaar een Best Self Produced Blues CD gekozen door de jury, welke aangemeld kan worden voor de International Blues Awards in Memphis.
Lees hier de Best Self Produced Official Rules.

Stemmen

Vanaf 1 februari tot 1 maart kan er gestemd worden op de Top3 CD.