Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES AWARDS

De Dutch Blues Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Blues in Nederland. De Dutch Blues Awards voor de categorieën; Blues muzikant, Blues-act, Bijzondere prestatie, Publieksprijs,Jong Blues Talent, Hall of Fame, Keeping The Blues Alive en Blues CD.

Dutch Blues Awards

Sinds de oprichting van de Dutch Blues Foundation in 2009 zijn de Dutch Blues Awards een niet meer weg te denken begrip geworden in de Nederlandse blues community. Mede door de opgedane ervaringen sinds het instellen van de awards en door de vele suggesties die werden ontvangen uit de bluescommunity is de tijd aangebroken om een aantal verbeteringen door te voeren.

De Dutch Blues Awards worden uitgereikt tijdens de Bluesdag op 4 oktober 2020 vanaf 14.20 uur in Hotel De Rustende Jager te Nieuw-Vennep.


Dutch Blues Foundation

Dutch Blues Foundation

Dutch Blues CD Awards 2019

CD's die uit zijn gekomen tussen 1 januari en 31 december 2018 kunnen aangemeld worden voor de Dutch Blues CD Award 2019.
De CD's worden beoordeeld door de CD-Jury en gedraaid op de radio-stations. Deze jury bestaat uit presentatoren van Blues radioprogramma's en recensenten. De CD's worden beoordeeld in vier categorieën: bluesinhoud, mix, originaliteit/eigen geluid en algemene indruk. De drie CD's met de meeste punten zijn de CD's waar het publiek zijn stem op mag uitbrengen.

Naast het bepalen van een Best Dutch Blues CD, wordt uit het aanbod van dat jaar een Best Self Produced Blues CD gekozen door de jury, welke aangemeld kan worden voor de International Blues Awards in Memphis.
Lees hier de Best Self Produced Official Rules.

Stemmen

Vanaf 1 februari tot 1 maart 2020 kan er gestemd worden op de Top3 CD 2019.

Aanmelden voor Dutch Blues CD 2018

Is je CD uitgekomen in 2018, dan kun je deze aanmelden voor de Best Dutch Blues CD Awards.
Stuur de fysieke CD via de post en upload de MP3's. De MP3's worden naar bijna alle bluesradio-programma's gestuurd. De CD's worden beoordeeld door de CD-jury en gedraaid op de radiostations. De jury bestaat uit presentatoren van blues- radioprogramma’s en recensenten. De CD's worden beoordeeld in 4 categorieën: bluesinhoud, mix, originaliteit/eigen geluid en algemene indruk. De 3 CD’s met de meeste punten zijn de CD’s waar het publiek zijn stem op mag uitbrengen. Het stemmen kan van 1 februari tot 1 maart.

Naast het bepalen van een Dutch Blues CD, wordt uit het aanbod van dat jaar een Best Self Produced Blues CD gekozen door de jury, welke aangemeld kan worden voor de International Blues Awards in Memphis (Verenigde Staten). 
Lees hier de Best Self Produced Official Rules