FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES AWARDS

De Dutch Blues Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mensen die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Blues in Nederland. De Dutch Blues Awards voor de categorieën; Dutch Blues Band, Dutch Blues Artist, Dutch Blues CD en Keeping the Blues Alive Awards.

Dutch Blues CD Awards 2017

CD's die uit zijn gekomen tussen 1 januari en 31 december 2017 konden aangemeld worden voor de Dutch Blues CD Award 2017.
De CD's worden beoordeeld door de CD-Jury en gedraaid op de radio-stations. Deze jury bestaat uit presentatoren van Blues radioprogramma's en recensenten. De CD's worden beoordeeld in vier categorieën: bluesinhoud, mix, originaliteit/eigen geluid en algemene indruk. De drie CD's met de meeste punten zijn de CD's waar het publiek zijn stem op mag uitbrengen.

Naast het bepalen van een Best Dutch Blues CD, wordt uit het aanbod van dat jaar een Best Self Produced Blues CD gekozen door de jury, welke aangemeld kan worden voor de International Blues Awards in Memphis (USA).
Lees hier de Best Self Produced Official Rules.

Stemmen

Vanaf 1 februari tot 1 maart 2018 kan er gestemd worden op de Top3 CD 2017 via deze link.

Aanmelden voor Dutch Blues CD 2018

Is je CD uitgekomen in 2018, dan kun je deze aanmelden voor de Best Dutch Blues CD Awards 2018.
Stuur de CD per post en upload de MP3's. De MP3's worden naar bijna alle bluesradioprogramma's verstuurd. De CD's worden beoordeeld door de CD-Jury en gedraaid op de radio-stations. Deze jury bestaat uit presentatoren van Blues radioprogramma’s en recensenten. De CD's worden beoordeeld in vier categorieën: bluesinhoud, mix, originaliteit/eigen geluid en algemene indruk. De drie CD’s met de meeste punten zijn de CD’s waar het publiek zijn stem op mag uitbrengen. Het stemmen kan van 1 februari tot 1 maart 2019.

Naast het bepalen van een Dutch Blues CD, wordt uit het aanbod van dat jaar een Best Self Produced Blues CD gekozen door de jury, welke aangemeld kan worden voor de International Blues Awards in Memphis (USA).
Lees hier de Best Self Produced Official Rules.