Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

2E VOORRONDE DUTCH BLUES CHALLENGE BIJ KEEPING THE BLUES ALIVE, VLIERDEN
Geplaatst op donderdag 17 maart 2016

Zoals eerder bekend werd gemaakt, is de opzet van de Dutch Blues Challenge dit jaar veranderd en gaat de Dutch Blues Foundation het land in. Dit jaar vinden er vier voorrondes plaats op bluespodia, verspreid over Nederland. Op deze manier krijgen meer bluesmuzikanten de kans zich te presenteren voor een breder publiek.
 
Een commissie heeft bepaald welke achttien bands en zes solisten/duo’s deelnemen aan de Dutch Blues Challenge. De voorrondes resulteren in een finale, waarbij de acts worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, die één band en één solo/duo selecteert, die zoals gebruikelijk namens Nederland mee gaan doen aan de International Blues Challenge in Memphis. De band mag daarnaast ook Nederland vertegenwoordigen op de European Blues Challenge.
Tijdens de voorrondes zal één door de vakjury en één door het publiek gekozen act doorgaan naar de finale.
 
De tweede voorronde vindt plaats op 22 mei 2016 in Café-zaal-hotel Thijssen, Pastoriestraat 20 in Vlierden.
Aanvang 15.00 uur, zaal open 14.00 uur.
 
De zes bands, die zich daar zullen presenteren zijn:
Bag of Bones
The D.C. Dedly’s
Detonics
Trash Hombres
Wildmen Bluesband
Zippy Leaps
 
De overige voorrondes voor de bands vinden plaats in JJ Music House in Zoetermeer op 30 april 2016 (aanvang 20.00 uur) en NiXenMeeR in Enschede op 26 juni 2016 (aanvang 15.00 uur).
De voorronde voor de solisten/duo’s vindt plaats op 12 juni 2016 in Azotod, De Meern (aanvang eveneens 15.00 uur).

Tickets € 10,-- in de voorverkoop (excl. servicekosten bij online bestellen) bij de Dutch Blues Foundation en bij Café-Zaal -Hotel Thijssen of € 12,50 op de dag zelf aan de zaal, indien nog beschikbaar.

Voor tickets klik hier

Dutch Blues Foundation
Bekijk het nieuwsoverzicht