Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

AANMELDEN DUTCH BLUES CHALLENGE 2017
Geplaatst op zondag 12 februari 2017

Dutch Blues Foundation


Je speelt in je eigen regio en bent van mening dat je als muzikant en/of band rijp bent voor de grotere bluespodia of wil je je horizon Internationaal verbreden? Grijp dan je kans en schrijf je in voor de Dutch Blues Challenge 2017. Je maakt dan kans op een plek in één van de voorrondes in mei/juni en wellicht de landelijke finale op 8 oktober.

 
Natuurlijk kan muziek nooit een wedstrijd zijn, maar je kunt het wel zien als een uitdaging. it’s not a match, it is a challenge. En die uitdaging ga je vooral met jezelf aan. Je speelt je in de kijker van grote aantallen bluesliefhebbers en programmeurs, die jou nog niet eerder zagen en kunt zomaar geboekt worden voor een festival als Culemborg Blues of een optreden in de Rotterdam bluesclub L’Esprit.
 
Er lijkt echter bij veel bands en muzikanten een handrem op te zitten om deze uitdaging aan te gaan en te ervaren hoe het publiek elders op je reageert. Maar wat heb je te verliezen? Als bonus kun je zomaar winnen en Nederland in 2018 vertegenwoordigen in Memphis. Al je voorgangers zijn unaniem dat Memphis een onvergetelijke trip is met enorme kansen en veel ontmoetingen. En zeg nou eerlijk, welke band wil er nou niet spelen in BB Kings club op Bealestreet?
 
Dutch Blues Foundation


De Detonics wonnen de DBC in 2016. Hun wereld staat sindsdien op zijn kop. Aanbiedingen van veel festivals, enorm veel media aandacht en over Memphis zijn ze de komende maanden nog niet uitgepraat. Dan moet de Europese Blues Challenge in april in Denemarken nog komen. Ook daar veel bookers en programmeurs uit alle hoeken van de EU. Phil Bee’s Freedom haalde er vorig jaar de 2e plek binnen en kwam terug met een aantal festivaloptredens op zak. Deelnemen kan dus veel publiciteit en promotie opleveren en je bouwt je netwerk enormuit.
 
Big Bo deed twee keer mee aan de Dutch Blues Challenge. In 2012 kwam hij in de finale, in 2015 won hij en haalde vervolgens de halve finale  bij de IBC 2016 in Memphis. Een weergaloze ervaring die hij voor geen goud had willen missen. Hij deed niet mee om te winnen of naar de USA te mogen en ook niet mee om zich te meten met anderen. Bo deed mee omdat hij graag muziek maakt, zichzelf vooral wilde uitdagen om artistiek op een hoger niveau te komen en eens te zien en voelen wat het publiek daarvan vond. Als artiest blijf je continue in ontwikkeling, dus werkte en leefde hij er echt naartoe. Dat heeft zo zijn voordelen: je gaat zorgen dat je publiciteit weer op orde en up-to-date is, je gaat studeren op je instrument, je dwingt jezelf om naar je performance te kijken, je materiaal te vervangen waar nodig en voor het hoogst haalbare te gaan. In alle opzichten was zijn deelname een goede beslissing geweest en kon hij zichzelf naar een hoger plan tillen. Zijn tip:  gewoon mee doen, het is erg leuk.
 
Kortom, wat let je. Schrijf je in en doe mee. Het kan nog tot 1 maart via de link hieronder.
www.dutchbluesfoundation.nl/dutch-blues-challenge/aanmeldformulier

Dutch Blues FoundationBekijk het nieuwsoverzicht