Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

AWARD BIJZONDERE PRESTATIE VOOR BLUES 4 KIDS
Geplaatst op zondag 6 december 2020

Big Bo Brocken en Vera van Faassen ontvingen vanmiddag de Dutch Blues Award - Bijzondere prestatie voor hun project BLUES 4 KIDS.
Kinderen vertrouwd maken met het fenomeen blues is geen gemakkelijke opgave. Bo Brocken en Vera van Faassen durfden de uitdaging aan en niet zonder succes. Het is nogal wat om in kindertaal uit te leggen hoe blues is ontstaan. Hoe doe je dat? Is het niet te zwaarmoedig en begrijpen de kids het. Nou en of. De kinderen hangen aan de lippen van Bo en Vera die de droevige geschiedenis van de blues vertellen.

Dutch Blues Foundation

v.l.n.r. Nanny Kajuiter, Bo Brocken en Vera van Faassen

Aan de hand van filmbeelden, materialen, begrijpbare liedjes en verhalen uit de tijd van de slavernij, wordt het de kinderen duidelijk gemaakt. Een enorme opgave. Helemaal lastig wanneer kinderen moeilijke vragen stellen. Maar nee, Bo en Vera weten op alle vragen de juiste antwoorden te geven. Petje af voor dit unieke duo dat zich met hart en ziel inzet om de kids op jonge leeftijd in aanraking te brengen met een voor hen onbekende muzieksoort.
 
Meer informatie: bobrocken.nl/blues-4-kids

Dutch Blues Foundation


De Dutch Blues Award - Bijzondere prestatie is bedoeld voor bluesmuzikanten of blues-acts die iets bijzonders gepresteerd hebben.
Vanaf 2018 lanceerde de Dutch Blues Foundation een nieuw systeem voor de toekenning van Awards. Hierbij is er onderscheid in muzikale kwaliteiten, populair zijn of iets bijzonders bereikt hebben.
Vorig jaar ging de Award Bijzondere prestatie naar de band The Ragtime Rumours, voor het feit dat zij als eerste Nederlandse band de European Blues Challenge, Noorwegen 2018, wisten te winnen.

Dutch Blues Foundation


Bekijk het nieuwsoverzicht